Sluiten

Het Jong Ajax van trainer Johnny Heitinga heeft tot nu toe één van de eerste vijf wedstrijden van het seizoen gewonnen. Afgelopen vrijdag gingen zij op bezoek bij Jong PSV, waar het opnieuw niet wist te winnen. De eerste vier wedstrijden gingen verloren tegen FC Emmen, FC Volendam, ADO Den Haag en FC Dordrecht. Hierna wonnen de Amsterdammers op bezoek bij FC Den Bosch, daarna verloor het weer twee wedstrijden, tegen Excelsior en Jong PSV.

De tegenstander van maandag komt sinds het seizoen 2013/2014 uit in de Nederlandse eerste divisie. Het hoogtepunt beleefde Jong Ajax in het jaar 2018, toen werd de ploeg kampioen van de competitie onder trainer Michael Reiziger. In dat jaar kon Jong Ajax nog beschikken over bekende namen zoals David Neres, Noa Lang, Noussair Mazraoui en Matteo Cassiera.

De meest opvallende speler van Jong Ajax tot nu toe is Max de Waal. Hij speelde vorig seizoen nog als middenvelder, maar is nu als centrumspits topscorer van zijn ploeg. In vijf wedstrijden scoorde hij tot nu toe drie keer. Aanvoerder van de Amsterdammers is de 18-jarige Youri Regeer. Hij kwam tot nu toe iedere wedstrijd de volledige 90 minuten in actie dit seizoen en is daarmee, samen met Kian Fitz-Jim, de enige die iedere minuut speelde.

In het vorige seizoen eindigde Jong Ajax op de 16e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Op dat moment was Mitchell van der Gaag nog trainer van de Amsterdammers. Hij werd deze zomer vervangen door Johnny Heitinga, nadat Van der Gaag assistent werd van het eerste elftal. Op dit moment staat de ploeg van Johnny Heitinga op de 19e plek in de competitie en daarmee houdt het alleen Telstar onder zich.

Uit de huidige selectie van NAC zijn er twee spelers die uit de jeugd van Ajax komen. Ruben Ligeon doorliep de gehele jeugdopleiding voordat hij in 2012 zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Daarna leende Ajax hem uit aan NAC en deze zomer keerde de rechtsback terug in Breda. Verder heeft ook Jarchinio Antonia een verleden bij Jong Ajax. Hij brak nooit door tot het eerste elftal en kwam, na veel clubs te hebben gehad, deze zomer bij de Parel van het Zuiden terecht.

Jong Ajax en NAC hebben elkaar acht keer getroffen in de Keuken Kampioen Divisie. Van deze wedstrijden won Jong Ajax er drie en won NAC er vier. Eén duel eindigde in een gelijkspel. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen in Amsterdam met publiek was op 17 februari 2020. Deze wedstrijd wist NAC met 2-4 te winnen, mede door twee doelpunten van Mounir El Allouchi. Van alle NAC-spelers is Ralf Seuntjens de speler met de meeste doelpunten tegen Jong Ajax. In elf wedstrijden maakte hij tot nu toe zes doelpunten, dit deed hij voor drie verschillende clubs in de Keuken Kampioen Divisie.

De wedstrijd tussen NAC en Jong Ajax wordt gespeeld op maandag 13 september om 20:00 uur en is helaas niet live op ESPN. Toch de wedstrijd volgen? Luister dan live naar het radioverslag van 076Radio. 

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3