Matchday Liveblog FC Eindhoven - NAC


	

Matchday! NAC speelt om 14:00 een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Het laatste onderlinge resultaat eindigde in 2-2. De goals aan de kant van NAC werden deze wedstrijd gemaakt door Van Hooijdonk en Riera. Weet NAC vandaag drie punten te pakken tegen FC Eindhoven? Volg onze liveblog om op de hoogte te blijven van de wedstrijd. Hup NAC!

NAC TV: Maurice Steijn blikt vooruit op FC Eindhoven - NAC

Feiten & weetjes

  • NAC kwam in de laatste twaalf ontmoetingen met FC Eindhoven in de Eerste Divisie telkens tot scoren (27 keer in totaal) en scoorde in acht van de laatste negen duels minimaal twee keer.
  • NAC kreeg pas twaalf doelpunten tegen dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen, alleen in 1965/66 kreeg NAC minder tegengoals in de eerste twaalf wedstrijden van een jaargang in de Eerste Divisie (9, ook 12 in 1989/90 en 1992/93).
  • NAC Breda kreeg dit seizoen pas één doelpunt tegen uit een standaardsituatie, geen ploeg incasseerde er minder in de Eerste Divisie; vorig seizoen was NAC ook de ploeg in de competitie met de minste tegengoals uit een dood spelmoment (2, excl. penalty’s).
  • Jethro Mashart werd in de vorige speelronde de vijfde verschillende scorende invaller van NAC dit seizoen (na Venema, Van Hooijdonk, Fiorini en Buffonge), vorig seizoen had NAC ook vijf scorende invallers in de KKD.
  • Yassine Azzagari, die afgelopen weekend de assist gaf op Jethro Mashart, werd met zijn 19 jaar en 113 dagen de jongste assistgever voor NAC in de competitie sinds diezelfde Mashart in augustus 2019 (19 jaar en 107 dagen tegen Cambuur).
  • Ernie Brandts eindigde in zijn laatste seizoen als trainer van NAC Breda als derde in de Eredivisie, de hoogste eindklassering ooit voor de club.
  • NAC verloor niet in de laatste drie ontmoetingen met FC Eindhoven. Twee keer werd er gelijk gespeeld en één keer gewonnen.
  • Kaj de Rooij kwam eerder dit seizoen uit voor FC Eindhoven en was belangrijk voor FC Eindhoven met vier goals en twee assists.

Volg NAC Live

Wil je op de hoogte blijven van de wedstrijd? Gedurende de dag plaatsen we natuurlijk regelmatig updates over de wedstrijd. Volg NAC daarom op alle social media-kanalen!

Twitter
Facebook
Instagram
YouTube

Het duel wordt live uitgezonden op FOX Sports 1. Geen FOX? Luister dan live mee op de radio bij 076Radio

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!