Sluiten

Feitjes en weetjes

  • NAC verloor slechts één van de voorgaande dertien ontmoetingen met FC Emmen in Breda in alle competities (W8, G4): alleen in april 1990 wist Emmen op bezoek bij NAC te winnen (1-2).
  • NAC Breda kreeg zeventien grote kansen dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen, meer dan iedere andere ploeg, maar slechts zes van deze kansen werden benut.
  • NAC won negen van de veertien thuiswedstrijden in alle competities in 2021, bij een nieuwe zege wordt het aantal thuisoverwinningen van vorig jaar geëvenaard; het kan de negende keer sinds het jaar 2000 worden dat NAC tien thuiszeges boekt in een kalenderjaar.
  • FC Emmen (47) en NAC Breda (53) maakten dit seizoen de minste overtredingen van alle ploegen in de Keuken Kampioen Divisie.
  • NAC Breda en FC Emmen zijn over de laatste acht ontmoetingen in alle competities precies in evenwicht, beide ploegen wonnen twee keer en vier keer eindigde het in een gelijkspel (doelsaldo 10-10).

Na een uitstapje van drie jaar in de Eredivisie degradeerde FC Emmen deze zomer, in een duel met NAC, terug naar de Keuken Kampioen Divisie. Het begin van Emmen in deze competitie was beneden de verwachtingen, het won tot nu toe twee van de eerste zes wedstrijden van het seizoen. De wedstrijden tegen De Graafschap, Helmond Sport en FC Eindhoven gingen verloren, tegen Telstar werd gelijkgespeeld en tegen ADO Den Haag en MVV gewonnen. Hiermee staat de club uit Drenthe op de 13e plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij FC Emmen is er één speler die op dit moment het meest opvalt. Jeredy Hilterman wist in zes wedstrijden al vijf keer te scoren en twee assists te geven. De 23-jarige spits kwam in de zomer over van FC Utrecht en is al direct belangrijk voor zijn nieuwe club. Ook Peter van Ooijen van KFC Uerdingen kwam naar Drenthe, hij gaf tot nu toe al vier assists. Naast Hilterman en Van Ooijen haalde FC Emmen maar liefst 21 nieuwe spelers deze zomer. Een opvallende transfer was die van Rui Mendes, die overkwam van Hoffenheim en tot dusver al drie keer scoorde. Ook haalde de Emmenaren Azzeddine Toufiqui en Arnaud Luzayadio, twee voormalig jeugdspelers van Paris-Saint Germain.

De laatste ontmoeting tussen NAC en FC Emmen was uiteraard in de Keuken Kampioen Divisie Play-offs eerder dit jaar. De wedstrijd eindigde in 1-1 en werd door NAC met 3-4 gewonnen na penalty’s. Mounir El Allouchi schoot de winnende binnen en liet Emmen degraderen. In totaal hebben NAC en FC Emmen tien wedstrijden tegen elkaar gespeeld, hiervan won NAC er vier, won Emmen er twee en eindigde er twee in een gelijkspel.

De laatste wedstrijd tussen beide ploegen die werd gespeeld in Breda, was in de KNVB Beker. Deze wedstrijd werd gespeeld op 29 oktober 2019 en eindigde in een 3-2 overwinning voor NAC. Om alvast in de stemming te komen voor de wedstrijd tegen Emmen, is hier de samenvatting van die wedstrijd te zien.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3