Bestel nu jouw halve seizoenkaart! 

Sluiten

Steijn begon zijn spelerscarrière bij ADO Den Haag waar hij zes seizoenen speelde. Bij de Haagse club kwam Steijn tot 98 optredens waarin hij zes keer het net wist te vinden. In het seizoen 1999/2000 kwam Maurice over naar NAC Breda. In zijn eerste seizoen wist hij met NAC kampioen te worden van de Eerste Divisie. In totaal kwam Steijn in twee seizoenen tot 36 wedstrijden. Zijn eerste en enige goal maakte hij op 24 september 2000, waarin hij de openingstreffer maakte in de derby tegen Willem II. Door aanhoudend blessureleed heeft hij in 2001 zijn carrière als profvoetballer vaarwel gezegd.

Ook als trainer begon Maurice bij ADO Den Haag. Via de amateurtak en de jeugd, werd hij in 2010 aangesteld als interim-trainer van het eerste elftal van De Residentieclub. Na de interim-periode bleef hij als aan assistent van John van den Brom bij het eerste elftal. In het seizoen 2011/2012 werd Steijn aangesteld als hoofdtrainer bij ADO Den Haag. Na drie seizoenen maakte hij de overstap van VVV-Venlo, waar hij vijf jaar actief was als hoofdtrainer. Na een korte periode in Abu Dabhi bij Al Wahda FC, keert hij nu terug op de Nederlandse velden.

Maurice Steijn zal worden geassisteerd door Hans Visser. De 53-jarige Alkmaarder was afgelopen seizoen nog assistent-trainer bij OH Leuven. Als speler was Hans actief bij onder andere: AZ Alkmaar, Vitesse, MVV, FC Utrecht, KRC Harelbeke en FC Groningen. Na zijn actieve carrière als speler ging hij aan de slag als assistent bij MVV. Inmiddels is Hans al 17 jaar actief als assistent-trainer, waaronder zeven jaar bij KRC Genk. Met deze ploeg reisde hij, samen met Mario Been, heel Europa af in de Champions League en Europa League.

Mattijs Manders: ‘’Ik ben erg blij met de aanstelling van Maurice Steijn. We zien in hem een uitstekende trainer die tevens goed past bij NAC. Met Maurice willen we, vanuit een langetermijnvisie, bouwen aan NAC. We hebben dan ook bewust gekozen om vertrouwen uit te spreken in de vorm van een meerjarig contract. Wij kijken erg uit naar de samenwerking.’’

Maurice Steijn: ‘’Allereerst ben ik erg blij en trots op mijn terugkeer bij deze mooie club. Toen NAC belde, heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag trainer zou worden van NAC. Ik denk dat we goede match zijn. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met de selectie aan te slag te gaan en hoop NAC terug te kunnen brengen naar waar het hoort.‘’

Welkom bij NAC, Maurice en Hans!

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.