Sluiten

Op 29 oktober 1944 bevrijdde de Eerste Poolse Pantserdivisie, onder leiding van Generaal Maczek, onze prachtige stad Breda. Nu, tachtig jaar later, eren wij deze heldhaftige strijders die nooit opgaven en altijd bleven doorzetten. De veertig strijders die hun leven hebben gegeven bij de bevrijding van Breda, zodat wij het onze kunnen leiden, worden dit seizoen geëerd op ons thuisshirt. Het shirt kent verder het prachtige geel met de iconische baan over het shirt. 

Ook het uitshirt is een ode aan de Poolse bevrijders. Op dit shirt krijgen de strijders letterlijk een gezicht. Daar waar NAC afgelopen zomer werd geëerd op de Grote Markt vanwege de huldiging, werd hier tachtig jaar geleden een ode gebracht aan de Poolse bevrijders. Ook zij werden gehuldigd op de Grote Markt.

 

nac shirtonthulling 2024 2025 wendymyrthe lr 49

Dit shirt is tot stand gekomen in samenwerking met het Maczek Memorial Breda. Door vriend te worden van het Maczek Memorial Breda steun je direct de instandhouding van het gebouw en onze activiteiten. Zonder die steun kan het Memorial niet bestaan. Klik hier voor meer informatie. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Wendy Dujardin, voor de vele uren die zij in dit project heeft gestoken.

Met veel waardering spreken we ook onze dank uit richting Myrthe Koppelaar, die de shirts heeft ontworpen.

Vanaf vrijdag 28 juni 14:00 uur zijn de shirts verkrijgbaar via Voetbalshop.nl/nac 

 

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

vriendenloterij
soccernews3