Sluiten
img 2879

"Een middag vol plezier, avontuur, verbinding en passie! MOC’17 kampioenen, jullie hebben ons enorm trots gemaakt", vertellen Manel Royo en Niek Ripson.

Al 22 jaar is de Xquisit G-dag een begrip in Breda en omstreken. Het toernooi bood maar liefst plaats aan 24 teams. Op het heilige gras kregen meer dan 150 G-voetballers uit Zeeland en West-Brabant de kans om hun talent te tonen. Ieder team kreeg zijn eigen NAC 1-speler toegewezen als coach, wat het evenement nog specialer maakt.

Nadat de teamfoto was genomen en verschillende handtekeningen waren gezet, maakten de teams zich op voor de poulefase. Na vijftien rondes stootte de winnaar van elke poule door naar de halve finale. Zo stonden MOC’17 1 en Terneuzense Boys 1 tegenover elkaar en wist MOC’17 1 via penalty's de finale te bereiken. De andere halve finale werd gespeeld tussen v.v. Bavel 2 en Terneuzense Boys 2. Met een zakelijke 2-0 overwinning wist Terneuzense Boys zich te plaatsen voor de eindstrijd. Terneuzense Boys 2, de winnaar van vorig jaar, doorliep het toernooi onder leiding van niemand minder dan NAC-icoon Ton Lokhoff. Ze stonden tegenover MOC’17 1, waar Royo en Ripson de touwtjes in handen hadden als coaches. Zoals altijd werd de finale gefloten door de hoofdtrainer van NAC 1. Jean Paul van Gastel gaf het startsein, waarna de spanning losbarstte op het veld. Hoewel de strijd gelijk opging, wist MOC’17 toch tweemaal te scoren, waardoor ze zich tot de winnaar van de Xquisit G-dag 2024 mochten kronen!  

"We hebben al meer dan tien edities meegedaan, maar zijn nog nooit kampioen geworden - tot vandaag. Ik ben ontzettend trots, mede dankzij de coaches van NAC die de spelers hebben begeleid. Dat maakt het extra speciaal voor de jongens", aldus de trainer van MOC’17 1.

Bij de Xquisit G-dag gaat het niet alleen om de strijd om de wisselbeker, maar vooral om het plezier en de inclusie van deze prachtige doelgroep. Het is belangrijk dat ze zich gewaardeerd voelen en erbij horen. Voor ons is elke deelnemer een winnaar en daarom heeft iedereen een welverdiende medaille ontvangen van zijn of haar coach.

Voor meer informatie over de Xquisit G-dag kan er contact opgenomen worden met Nikki de Groot, projectcoördinator NAC G-voetbal, via ndegroot@nac.nl (NAC Maatschappelijk).

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

vriendenloterij
soccernews3