Mogelijk weer publiek welkom in Rat Verlegh Stadion


	

Er lijkt eindelijk licht te zijn aan het einde van de tunnel. 8 maart 2020 was het voor het laatst volle bak in het Rat Verlegh Stadion en 26 september mochten wij voor het laatst een beperkt gedeelte van ons stadion vullen. Na zeven maanden in een leeg stadion te hebben gespeeld, lijkt het erop dat we vanaf mei weer supporters en sponsoren mogen ontvangen.

Gisteren maakte de KNVB bekend dat het betaald voetbal definitief op de lijst van de overheid staat om een pilot te draaien met sneltesten. Hierdoor kunnen in ieder geval in speelronde 36 een deel van de stadions gevuld mogen worden. In ons geval is dit helaas een uitwedstrijd bij N.E.C. Nijmegen. 

De planning is dat er vanaf 1 mei aanstaande een speciale wet wordt aangenomen door de tweede kamer, waardoor ook na speelronde 36 supporters in het stadion mogen. Deze wet geeft toestemming voor het toelaten van supporters met negatieve coronatest middels een sneltest bij het stadion. Acceptatie van deze wet betekent een gedeeltelijk gevuld Rat Verlegh Stadion tijdens NAC – MVV en eventuele PlayOff-wedstrijden. Zodra we meer informatie hebben over de wet, de testen, en welke supporters we kunnen toelaten berichten we jullie hier onmiddellijk over.

Mattijs Manders: “Er leek geen einde aan te komen, maar het einde van deze lange tunnel is in zicht. Het is ongelofelijk belangrijk dat er enig perspectief is. Voor ons, maar zeker voor onze supporters en sponsoren. De gezondheid blijft voorop staan en dit zullen wij te allen tijde moeten waarborgen. Wij zien er ontzettend naar uit om iedereen, of in ieder geval een gedeelte van onze supporters en sponsoren, weer te verwelkomen in ons Rat Verlegh Stadion.“

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!