Sluiten
afbeeldingmaurice

Hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel kon weer beschikken over de diensten van Jan van den Bergh en Manel Royo. Beide heren waren vorige week afwezig. Van den Bergh vanwege een blessure, Royo vanwege een schorsing. Zij keerden terug in de basis tegen Roda JC. Troost stond op doel en Martina en Lucassen maakten de verdediging compleet. Staring, Oldrup Jensen en Janosek vormen het middenveld en voorin was plaats voor Sejdiu, Ómarsson en Kuijpers. Laatstgenoemde speelde in plaats van Aimé Omgba die wegens een blessure niet bij de wedstrijdselectie zat.

Eerste helft

De openingsfase van het 3600e officiële duel van NAC ooit was vrij rustig. Beide ploegen wisselden het balbezit af en kwamen niet tot echte kansen. Tot de veertiende minuut. Net buiten de zestien werd Ould-Chikh aangespeeld en hij schoot Roda JC met een geplaatst schot op een 1-0 voorsprong.

Lang kon Roda JC niet van de voorsprong genieten. In de 22e minuut stoomde Royo op aan de linkerkant. Hij zette, na een combinatie met Kuijpers, de bal voor bij de tweede paal. Janosek legde de bal vervolgens terug en Ómarsson kon de bal tegen de touwen werken: 1-1.

In de fase na de doelpunten golfde het spel wat op en neer. Roda JC kwam er enkele keren gevaarlijk uit en ook NAC meldde zich enkele keren voor het doel van doelman Bucker. NAC nam later in de eerste helft wat meer het initiatief en bleef lange periodes in de balbezit. De laatste minuten gold dit voor Roda JC en in de slotfase van de eerste helft deelden zij nog enkele speldenprikjes uit. Doelpunten vielen er niet meer in de eerste helft.

 

Tweede helft

De tweede helft kwam wat vlotter op gang dan de eerste. Beide ploegen gooiden de schroom direct van zich af en trokken ten aanval. Roda JC kwam via Müller tot een kans, hij raakte de bal niet goed op randje zestien, en NAC loste niet veel later het eerste schot via Oldrup Jensen. Zijn inzet vloog over het doel.

In de 55e minuut was het wel raak voor Roda JC. Een voorzet vanaf de linkerkant viel bij de tweede paal voor de voeten van Schmid. De spits nam de bal aan en schoot raak: 2-1.

NAC moest dus weer in de achtervolging. Ondanks veel balbezit leverde het nog niet direct grote kansen op voor de Parel van het Zuiden. Door het hoge druk zetten moest de defensie waakzaam zijn voor de omschakeling. Tot twee keer toe wist Jan van den Bergh een ogenschijnlijk gevaarlijke steekbal te onderscheppen. In de 73e minuut kon er geen NAC-verdediger tussen een steekpass aan de linkerkant komen. Daneels kon van binnen de zestien de bal in de verre hoek schieten: 3-1.

In de slotfase kwamen de Bredanaars nog met tien man te staan. Jan van den Bergh pakte kort achter elkaar twee keer geel en dus kreeg hij rood. Tot doelpunten kwamen beide ploeg niet meer en zo eindigde het duel is 3-1 voor Roda JC. 

 

Volgende wedstrijd

Volgende week speelt NAC in het eigen Rat Verlegh Stadion wederom tegen een Limburgse tegenstander. Op vrijdag 29 maart komt MVV Maastricht op bezoek in Breda. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het duel via onderstaande button. 

Roda JC Kerkrade

logo rodajc1415
3 - 1
nac breda logo matches

NAC Breda

Walid Ould-Chikh
(Arjen van der Heide) (1-0)
14'
Sami Ouaissa 
(Arjen van der Heide)
54'
Maximilian Schmid
(2-1)
55'
Lennerd Daneels
(Joey Müller) (3-1)
74'
Saydou Bangura
(Maximilian Schmid)
77'
Orhan Džepar
(Teun Bijleveld )
77'
Leroy Been
(Lennerd Daneels)
83'
Niek Vossebelt
(Walid Ould-Chikh)
83'
Niek Vossebelt
94'
22'
Elías Már Ómarsson
(Dominik Janosek) (1-1)
41'
Casper Staring
54'
Patriot Sejdiu
72'
Thomas Marijnissen
(Patriot Sejdiu)
79'
Tom Boere
(Casper Staring)
79'
Sigurd Haugen
(Roy Kuijpers)
80'
Jan Van den Bergh
87'
Rowan Besselink
(Elías Már Ómarsson)

Roda JC Kerkrade

1
Koen Bucker
44
Boyd Reith
3
Matisse Didden
13
Nils Röseler
2
Joey Muller
15
Lucas Beerten
5
Teun Bijleveld
26
Arjen Van Der Heide
10
Walid Ould-Chikh
14
Lennerd Daneels
9
Maximilian Schmid
24
Joyce Nsingi
25
Sami Ouaissa
27
Saydou Bangura
23
Jordy Steins
22
Loek Hamers
8
Niek Vossebelt
20
Leroy Been
19
Laurit Krasniqi
18
Fabio Sposito
17
Orhan Dzepar
28
Sam Krawczyk

NAC Breda

49
Tein Troost
2
Lucassen Boyd
15
Cuco Martina
5
Jan Van den Bergh
21
Manel Royo
20
Fredrik Jensen
6
Casper Staring
11
P. Sejdiu
17
Roy Kuijpers
39
Dominik Janošek
10
Elías Már Ómarsson
36
Pepijn van de Merbel
37
Aron van Lare
3
Martin Koscelník
9
Sigurd Haugen
19
Tom Boere
23
Rowan Besselink
25
Cherrion Valerius
27
Thomas Marijnissen
35
Boris van Schuppen
ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3