wsv

Afgelopen vrijdag behaalde NAC een prima resultaat tegen MVV en dus hoefde Peter Hyballa niet veel te wijzigen in zijn basiself. De enige wijziging was dat Ody Velanas terugkeerde in de basis. De nummer tien was pas ziek geweest, maar was nu dus fit genoeg bevonden voor een basisplaats. Dit ging ten koste van Aimé Omgba, die genoegen moest nemen met een plaats op de bank.

NAC kende een valse start. Er stonden nog geen vijf minuten op de klok of Jong Ajax had al een voorsprong te pakken. Centrale verdediger Donny Warmerdam kapte zich een weg richting het doel en schoot de bal in de hoek, 0-1. NAC moest in de achtervolging.

Waar NAC in de openingsfase nog wel richting het doel van Jong Ajax probeerde te voetballen, waren het toch de Amsterdammers die de voorsrpong wisten te verdubbelen. Van Axel Dongen stoomde door het midden op en schoot de bal met een droge schuiver achter Kortsmit voor de 0-2.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, liep Jong Ajax voor rust zelfs uit naar 0-4, door doelpunten van Youri Baas en Lorenzo Lucca.

Na rust ging Jong Ajax verder waar het gebleven was. NAC was geen schim van de ploeg die het afgelopen vrijdag was tegen MVV. Nadat Jong Ajax op een 0-5 voorsprong kwam dankzij Francisco Conceiçao, deed NAC eindelijk iets terug. Een wonderschone treffer, die deze wedstrijd eigenlijk niet verdiende. Eliás Már Ómarsson schoot de bal na een goede actie van Matthew Garbett via de onderkant van de lat achter doelman Charlie Setford, 1-5.

Na wat wisselingen ging NAC wat vrijer spelen en wist het ook nog de 2-5 te maken via Jort van der Sande. Jong Ajax deed ook nog wat terug. Youri Regeer maakte de 2-6. Dat was tevens de eindstand.