Jean-Paul van Gastel begon vandaag met dezelfde elf die vorige week een punt pakten op bezoek bij FC Groningen. Boy Kemper ontbrak vandaag in de selectie vanwege een blessure die hij eerder deze week opliep op de training.

Lang hoefde het afgeladen Rat Verlegh Stadion niet te wachten om te juichen. Al in de eerste minuut legde NAC een goede aanval op de mat, met als eindstation Matthew Garbett. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Aimé Omgba. Het doelpunt rook naar buitenspel, maar werd toch toegekend. 1-0!

Het was een spectaculaire openingsfase, want ook de Dordtenaren klopten op de deur. In minuut acht nam Tim Receveur het doel van Tein Troost onder vuur en enkele minuten later werd Dylan Mbayo gevaarlijk. Gelukkig voor NAC werden beide kansen niet verzilverd.

Na iets meer dan een kwartier spelen was het wel raak voor de bezoekers. Aanvoerder Mathis Suray werd vrijgespeeld op de rand van het zestienmetergebied en schoot de bal met een droge schuiver in het doel: 1-1.

Na een half uur voltrok zich een vervelend moment voor Tein Troost. De Doelman raakte geblesseerd en kon niet verder. Derde doelman Pepijn van de Merbel was zijn vervanger.

Kort voor rust sloegen de Schapekoppen opnieuw toe. Ditmaal was het Ilias Sebaoui die wist af te ronden na een slordigheidje in de opbouw. NAC had het erg lastig met de Dordtenaren en ging dus rusten met een 1-2 achterstand.

De tweede helft was nog geen drie minuten oud toen het weer raak was voor FC Dordrecht. De boomlange spits Rene Kriwak kopte een vroege voorzet tegen de touwen en zette daarmee zijn ploeg op een 1-3 voorsprong.

NAC leek een snel antwoord te hebben op de treffer, ware het niet dat doelman Luca Plogmann een uiterst fraaie redding in huis had om de kopbal van Boyd Lucassen buiten zijn doel te houden.

Met nog een half uur te spelen werd het zelfs nog erger voor de Geel-Zwarten. Invaller Korede Osudina stond koud in het veld of hij zette al een doelpunt op zijn naam. De vleugelaanvaller kopte een voorzet via de binnenkant van de paal in het doel: 1-4.

Na de 1-4 kregen beide ploegen nog wel kansen, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Een teleurstellende avond voor de Parel van het Zuiden.