NAC huurt ervaren Haye van ADO Den Haag


	

NAC heeft overeenstemming bereikt over de komst van Thom Haye naar de Parel van het Zuiden. De 24-jarige middenvelder wordt voor het komende halfjaar gehuurd van ADO Den Haag. In de deal is een optie tot koop bedongen.

Haye (Amsterdam, 9 februari 1995) doorliep de jeugdopleiding van AZ Alkmaar, de tegenstander van NAC in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Op 23 februari 2014 maakte hij zijn debuut voor de Alkmaarders. In vier seizoenen kwam Haye tot meer dan vijftig optredens voor de hoofdmacht van AZ en groeide hij uit tot jeugdinternational. De spelverdeler kwam tot negen wedstrijden in Jong Oranje. Na zijn tijd in Alkmaar volgde een transfer naar Willem II. In Tilburg was gevoelsmens Haye echter nooit helemaal gelukkig, mede doordat hij vaak aan de buitenkant moest spelen.

Na twee seizoenen in Tilburg ging de centrale middenvelder voor een buitenlands avontuur. In de zomer van 2018 vertrok Haye naar het Italiaanse Lecce, dat net gepromoveerd was naar de Serie B. In Italië kwam hij in dertien competitiewedstrijden in actie en speelde hij twee duels in de Coppa Italia.

Eind augustus waren NAC en Haye ook al met elkaar in gesprek. Ondanks goede gesprekken koos de middenvelder toch voor een verblijf in de Eredivisie. ADO Den Haag werd zijn nieuwe club. Deze winter volgde er echter opnieuw contact en ditmaal met meer succes: Haye is in ieder geval het komende halfjaar speler van NAC.

Haye volgt met de komst naar Breda zijn hart. "Ik wil knokken voor en met dit jonge en getalenteerde team en voetballen voor het fanatieke publiek wat NAC heeft. Ik hoop dat ik met mijn spel en met mijn coaching het team verder kan helpen. Ik sta in ieder geval te popelen om voor deze supporters te mogen strijden!"

Technisch Directeur Tom Van Den Abbeele is verheugd met de komst van de geboren Amsterdammer met Indonesische roots: "Het was niet makkelijk om met een praktisch gesloten beurs toch een kwaliteitsspeler te kunnen halen, maar we hebben nooit opgegeven en zijn blij met dit resultaat."

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!