Bestel nu jouw halve seizoenkaart! 

Sluiten

De geboren Hagenaar begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van Haaglandia. Via ADO Den Haag kwam Bannis medio 2016 bij Feyenoord terecht. Op 4 augustus 2019 maakte hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in De Kuip in een competitieduel met Sparta Rotterdam.

Halverwege seizoen 20/21’ werd Bannis verhuurd aan FC Dordrecht. Bij ‘De Schapekoppen’ kwam hij tot 17 duels, waarin hij vijf keer het net wist te vinden en vier assists gaf. Dit seizoen kwam Bannis tot zeven optredens voor de hoofdmacht van Feyenoord en acht duels voor Feyenoord O21. Tot op heden staat de teller dit seizoen op negen doelpunten en één assist in 915 minuten.

Edwin de Graaf kent Bannis nog uit zijn tijd als jeugdtrainer bij Feyenoord en is blij de spits toe te kunnen voegen aan de selectie: “We waren nadrukkelijk opzoek naar een spits. Met de komst van Nauofal hebben we die positie ingevuld. Ik ken hem als een hardwerkende leergierige jongen. Hij heeft scorend vermogen en kan zowel als aanspeelpunt als als lopende spits fungeren.”

Ook Eric Hellemons is enthousiast over de spits: “We zijn blij dat we de spitsfunctie nu hebben kunnen vervullen met Naoufal Bannis. Hij is het type spits dat we nog misten binnen de selectie. We gaan nu alles op alles zetten om hem vrijdag al speelgerechtigd te hebben.”

Bannis staat vandaag al op het trainingsveld van het Midglas Trainingscentrum in Zundert. NAC hoopt hem op tijd speelgerechtigd te krijgen voor het duel met FC Volendam van aanstaande vrijdag.

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.