Sluiten
jvg19831116070

De geboren Bredanaar begon pas op zijn twaalfde met voetballen bij Groen-Wit, maar daar speelde hij niet al te lang. In 1940 ging de aanvaller al naar NAC. De ster van de technisch begaafde linksbinnen steeg snel en aan het eind van het seizoen ‘43/’44 maakte hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van NAC. Rijvers luisterde zijn debuut direct op met een doelpunt. Zijn talent viel ook bij de KNVB op. Op 10 maart 1946 maakte hij namelijk zijn debuut in het Nederlands Elftal. Ook hier wist Rijvers te scoren bij zijn debuut.

Zes seizoenen lang bleef de aanvaller verbonden aan NAC. In 1950 maakte hij de overstap naar AS Saint-Étienne om daar als full-prof te gaan voetballen.

De populariteit van spelers als Kees Rijvers zorgde er mede voor dat er midden jaren vijftig in Nederland een doorbraak kwam in de voetbalstructuur en het betaald voetbal werd ingevoerd. Kees Rijvers kwam in totaal tot 33 interlands en 10 doelpunten. Samen met Abe Lenstra en Faas Wilkes stond hij in die tijd bij Oranje bekend als het “Gouden Binnentrio”.

Na twaalf jaar, waarin Rijvers speelde voor AS Saint-Étienne, Stade Français en Feyenoord, keerde de aanvaller terug bij zijn jeugdliefde: NAC. Direct na het beëindigen van zijn voetballoopbaan bij NAC begon Rijvers aan een carrière als trainer. Hij startte zijn loopbaan als trainer bij TSC Oosterhout. Na zijn trainerschap bij TSC vertrok hij naar Willem II waar hij een rol als assistent invulde. Maar de meeste impact had hij bij FC Twente en PSV waarbij hij het betaald voetbal in ons land naar een hoger niveau heeft getild.

Vorig jaar maart werd Kees Rijvers onderscheiden met het bondsridderschap van de KNVB. De oud NAC-speler, oud-international en oud-bondscoach ontving het eerbetoon vanwege zijn brede verdienste voor het Nederlands voetbal.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. We wensen familie, vrienden en naasten van Kees Rijvers veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3