Sluiten

Sinds het seizoen 2014-2015 rijkt de KNVB deze toekenningen uit aan jeugdopleidingen in Nederland. De nationale bond hoopt hierdoor het jeugdniveau in Nederland naar een hoger level te gaan tillen en op deze wijze de lat nóg hoger te leggen. Zo’n erkenning draait niet alleen om voetbal. De KNVB kijkt naar het opleidingsprogramma, scouting, talentherkenning, maar ook naar de samenwerking met het onderwijs. Aan de hand van die onderdelen bepalen experts of je als opleiding genoeg punten behaald hebt om de status te krijgen.

Door dat de NAC Jeugdopleiding de afgelopen jaren grote stappen heeft weten te zetten mag het deze status weer voor één jaar bijschrijven. Jeugdspelers kunnen hierdoor op jonge leeftijd al rekenen op interesse van andere clubs. Een voorbeeld hiervan is: De 17-jarige Björn Hardley, hij verkaste afgelopen zomer naar de jeugdopleiding van Manchester United. Daarnaast zijn er inmiddels vele voorbeelden van spelers die de stap naar het eerste elftal van NAC maakte. Jan Paul van Hecke, Yassine Azzagari, Bart Verbruggen, Sydney van Hooijdonk en Mounir El Allouchi zijn jeugdexponenten van de Parel van het Zuiden.

Eric Hellemons: "We zijn ontzettend trots op iedereen die betrokken is bij de NAC Jeugdopleiding dat we het weer voor elkaar hebben gekregen. Iedereen binnen de opleiding werkt keihard aan de ontwikkeling van niet alleen de spelers, maar ook de opleiding. Dan is het bijzonder mooi om te zien dat de inspanning van iedereen waardering krijgt met het behoud van de Nationale Status."

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3