Sluiten

Om half negen in de ochtend vond de eerste school de weg naar de drive-through. Leerlingen en docenten kregen eerst een drankje en wat lekkers aangeboden om op te warmen. Aan de andere kraam was de kerstgedachte goed zichtbaar en werden kerstwensen opgeschreven, welke ophangen werden in een NAC-kerstboom. Er zijn drie winnaars gekozen, Quin en Sven van KBS de Driezwing en Keano van KBS Olympia. Zij hadden ongeveer dezelfde gedachte, namelijk dat mensen met dementie nog een keer mogen sporten in het Rat Verlegh Stadion. Daarom nodigen wij hen uit om dit aan het einde van het seizoen te verwezenlijken. Pleun van de Eerste Rith had een hele speciale wens; namelijk dat NAC Breda naar de Eredivisie zal promoveren.

Onder het genot van een kerstkoekje en kerstmuziek overhandigden de leerlingen creaties. Grote stapels kerstkaarten, versierde kaarsen, schilderijen, een pop en spellen worden binnenkort bezorgd bij diverse tehuizen. Naast de creaties leverden scholen ook grote dozen en zakken vol met lege flessen in. Hiervan wordt een donatie gemaakt van €73,- naar Alzheimer Nederland en €73,- naar Samen Dementie Vriendelijk. Samen met de Ketencoördinator Dementienetwerk wordt er gezorgd dat de creaties en de donaties goed terecht komen en dat er een vervolg komt op deze actie.

In de avond speelde NAC Breda een thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Er mag momenteel geen publiek aanwezig zijn bij sportwedstrijden. Tijdens de wedstrijd van afgelopen vrijdag hingen op de lege tribunestoelen van de eretribune 24 spandoeken van diverse scholen. In het midden hing een groot spandoek met de tekst ‘NAC Street League steunt de strijd tegen dementie!’. De wedstrijd werd uitgezonden via ESPN Watch, ook 076 radio besteedde aandacht aan de actie. Er wordt terug gekeken op een geslaagde dag met een fantastisch resultaat waarbij aandacht werd gevraagd voor mensen met dementie.

Meer willen weten over de NAC Street League? Kijk dan op www.nacstreetleague.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

vriendenloterij
soccernews3