Sluiten

De afgelopen maanden heeft de club zich breed georiënteerd op de nieuwe loot aan de club, is het nodige werk reeds verzet en zijn vorderingen gemaakt. Op basis hiervan is het ingediende plan door de KNVB positief beoordeeld. Eén van de zichtbare vorderingen was het aanstellen van een
Manager Vrouwenvoetbal. Deze functie zal worden ingevuld door Pia Rijsdijk.

NAC is een club die, zoals genoegzaam bekend, diepgeworteld is in Breda en de regio. Dat blijkt onder meer uit de massale opkomst van de aanhang bij thuiswedstrijden van het eerste elftal, wanneer er ook veel meiden en vrouwen in het Rat Verlegh Stadion zitten. De belangstelling voor het voetbal is bij vrouwen sterk in opkomst, ook de behoefte om het zelf te spelen is groot. Het is de snelst groeiende sport binnen Nederland. NAC is daarom verheugd om in deze fase van ontwikkeling aan te haken.

De NAC Vrouwen stromen in de Vrouwen Eerste Divisie in, maar hebben uiteraard de ambitie om de promoveren naar de Azerion Eredivisie. “Er komt aankomend seizoen een promotie/degradatieregeling tussen de Azerion Eredivisie Vrouwen en de Vrouwen Eerste Divisie”, zo stelt Pia Rijsdijk. “Dat vinden wij een mooie ontwikkeling binnen het vrouwenvoetbal. Een plek in de Eredivisie Vrouwen zal dus alleen mogelijk zijn op basis van sportieve gronden. Een club moet algeheel kampioen worden om te kunnen promoveren. Wij als NAC Breda zijnde hebben de ambitie om in de Eredivisie Vrouwen terecht te komen. Alles op zijn tijd, maar in de sport ga je voor het hoogst haalbare. Dus daar werken we naar toe.”

Op dit moment heeft de club een beeld van hoe de selectie eruit moet komen te zien. Hiermee is het al een eind op weg. Nu de officiële aankondiging daar is kan er doorgepakt worden en kunnen concrete gesprekken gevoerd worden over de invulling van selectie en staf.

“Financieel gezien staan we volledig apart”, voegt Rijsdijk daaraan toe. “We zoeken eigen, nieuwe sponsors, zogezegd nieuw geld. We horen intens bij NAC, zullen de cultuur van de club net zo uitdragen als het mannenelftal doet, maar we opereren autonoom in alles. We gaan de club substantieel versterken.”

foto pia

Manager vrouwenvoetbal, Pia Rijsdijk

NAC Breda heeft Pia Rijsdijk aangesteld als manager vrouwenvoetbal. Pia is geen onbekende binnen deze wereld en is reeds met veel enthousiasme gestart aan alle werkzaamheden.

Pia is zelf speelster geweest. Op haar twaalfde begon de geboren Rotterdamse met voetballen bij SSS uit Klaaswaal. Op haar zeventiende deed zij mee aan het CTO Amsterdam Talent Team. Twee jaar later vertrok Pia naar Amerika om te studeren en voetballen bij de University of Alabama. Zes jaar later keerde zij terug naar Nederland. 

Bij terugkomst in Nederland bleef zij voetballen en is achtereenvolgens actief geweest bij diverse professionele clubs in het vrouwenvoetbal zoals: ADO Den Haag, MSV Duisburg, SC Sand, Arna-Bjørnar, Napoli en Feyenoord.

“Nu ga ik een nieuwe uitdaging aan als Manager Vrouwenvoetbal bij NAC Breda en ben daar enorm enthousiast over”, aldus Rijsdijk. “Mijn missie is om voetballende meiden in Nederland (en voornamelijk regio Noord-Midden en West Brabant alsmede Zeeland) perspectief te bieden zodat ze zichzelf op hoog niveau verder kunnen ontwikkelen, en hun dromen kunnen najagen als (professioneel) voetbalster. Ik vind het belangrijk dat er steeds meer vrouwelijke rolmodellen komen en dat meiden meer gelijke kansen krijgen. Het is mooi als jonge meiden op kunnen kijken naar voetbalsters, en kunnen zeggen dat ze ook op het hoogste niveau bij NAC Breda willen en kúnnen voetballen. Dat dit realiteit wordt vind ik een supermooie ontwikkeling binnen NAC Breda.”

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3