NAC startte met Pepijn van de Merbel in de goal. Rutten, Besselink Velthuis en De Wijs vormden de achterhoede. Een linie daarvoor stonden Plat, Van Schuppen en Velanas. Herrmann, Van der Sande en T. Marijnissen moesten voor de aanvallende impulsen zorgen.

Eerste helft

KV Mechelen, uitkomend op het hoogste niveau van België, zorgde voor het eerste schot van de wedstrijd. Nikola Storm werd weggestoken en schoot. Van de Merbel bracht redding, maar er was al gevlagd en gefloten voor buitenspel. Na twintig minuten loste ook NAC het eerste schot. Velanas schoot van net buiten de zestien, maar zag zijn inzet net over de goal gaan. Kort daarna was ook Rutten gevaarlijk met een kopbal. Ditmaal was het doelman Thoelen die redding bracht.

Na 36 minuten kwam Mechelen op een 1-0 voorsprong. Een overtreding naast de zestien van Van de Merbel, waar Velanas geel voor kreeg, leverde de Belgen een vrije trap op. Waar iedereen dacht aan een voorzet, werd de bal hoog teruggelegd op de zestien. Jorge Hernandez volleerde de bal vervolgens via de binnenkant van de paal achter Van de Merbel.

Na veertig minuten spelen was het wederom Storm die in de diepte ging. Rutten wilde een schotkans voorkomen met een sliding en leek de bal te spelen, maar de Belgische arbitrage besloot anders en gaf een penalty. Tevens kreeg de rechtsback de gele kaart. Geoffrey Hairemans ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen: 2-0.

Tweede helft

Aan de aftrap van de tweede helft verschenen tien dezelfde spelers aan de kant van NAC. Enkel Velthuis was in de kleedkamer achtergebleven. Luc Marijnissen was zijn vervanger.

Vanaf de aftrap ging de ploeg van Robert Molenaar op zoek naar de aansluitingstreffer. Een afgeslagen vrije trap van Velanas werd opnieuw ingebracht door Plat, maar een Belgische verdediger kon nog net voorkomen dat Van der Sande de bal binnenkopte.

Na een uur spelen begon het grote wisselen bij Molenaar. De opstelling na 60 minuten spelen: Van de Merbel, Lucassen, Mekkaoui, L. Marijnissen, Mashart, Vet, Brandt, Agougil, Omgba, Kosiah en Kotzebue.

Na het uur domineerde NAC de wedstrijd en creëerde het mogelijkheden. Een kopbal van Luc Marijnissen ging rakelings naast en Kosiah kon net niet afdrukken na een vlug driehoekje tussen de spits, Mashart en Kotzebue.

In de slotfase waren er nog schoten van Kotzebue en Brandt, maar deze leverde geen doelpunt meer op. NAC speelde een prima wedstrijd in Kontich, maar kon dit niet uitdrukken in de stand.