NAC O18: negende plaats op het Karel Stegeman toernooi

Voor NAC O18 was de competitie vorige week al tot een eind gekomen en dus stond dit weekend een toernooi op het programma. Onze Parels namen deel aan het Karel Stegeman toernooi in Ruurlo.

Vrijdag speelde de ploeg van trainer Mounir Azaoum de eerste twee wedstrijden van het driedaagse toernooi. In de eerste wedstrijd nam NAC het op tegen FC Groningen O18. Het werd een goed begin van het toernooi, want de Geel-Zwarten wonnen met 3-1. In de tweede wedstrijd speelde NAC O18 tegen Kalmar FF. In een onderling duel trok het Zweedse Kalmar FF aan het langste eind, ze wonnen met 1-0.

Op de tweede speeldag was het Belgische Royale Union Saint-Gilloise de eerste tegenstander. De wedstrijd eindigde in 2-0 in het voordeel van de Belgen. Na twee verliespartijen achter elkaar wist NAC zich in de vierde wedstrijd te revancheren door met 2-0 te winnen van het Poolse Widzew Łódź. In de laatste poulewedstrijd speelde NAC tegen het Deense Silkeborg IF. De teams hielden elkaar op gelijke hoogte, het eindigde in 1-1.

Door twee keer te winnen, twee keer te verliezen en één keer gelijk te spelen eindigde NAC O18 met zeven punten op een vijfde plaats in de poule. Hierdoor werd het aan KV Mechelen gekoppeld voor de strijd om de negende plaats. Op de laatste speeldag was NAC met 2-1 te sterk voor het Belgische KV Mechelen, waardoor NAC O18 op een negende plaatst eindigde.

NAC O16 – Lommel SK O16: 3-0

NAC O16 sloot de competitie vorige week goed af door met 0-4 van ADO Den Haag te winnen. Dit weekend kwam de ploeg van Anthony Lurling voor de laatste keer dit seizoen in actie. Ze sloten het seizoen af met een oefenwedstrijd tegen het Belgische Lommel SK. Op Sportpark Heksenwiel wist NAC O16 voor rust me 1-0 voor te komen. In de tweede helft breidde NAC de voorsprong nog met twee doelpunten uit en wist het uiteindelijk dus met 3-0 te winnen.

NAC O15 – FC Volendam O15: 5-4

Voor NAC O15 stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. Ze namen het thuis op tegen de leeftijdgenoten van FC Volendam. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel. Toch maakten NAC en Volendam er een waar spektakelstuk van. Het team van trainer Sander Wirix wist in de eerste helft al een groot gat te slaan met de Volendammers. NAC scoorde drie doelpunten en zorgde voor een 3-0 ruststand. In de tweede helft scoorde Volendam de 3-1. NAC leek daar niet van onder de indruk, want wist de 4-1 en 5-1 te maken. Zo leek NAC uit te lopen naar een makkelijke overwinning, maar Volendam kwam terug. De palingboeren scoorden driemaal en brachten de score naar 5-4. Verder dan dit kwamen ze niet en de wedstrijd eindigde in 5-4.

Sparta Rotterdam O14 – NAC O14: 2-5

NAC O14 speelde dit weekend de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam O14. Op sportpark Thurlede wisten de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong te komen. NAC raakte niet in paniek en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nog voor rust scoorden NAC de 1-1, 1-2 en wisten ze zelfs de 1-3 te maken. Sparta scoorde net voor rust de 2-3, wat de spanning in de wedstrijd terug bracht. Na rust was het NAC dat het initiatief nam en de 2-4 en 2-5 maakten. Na het vijfde Bredase doelpunt creëerde de ploeg van Jens Wirix nog meer kansen om verder uit te lopen, maar verzuimde deze kansen. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-5.

FC Emmen O13 – NAC O13: 1-6

NAC O13 ging voor de laatste competitiewedstrijd op bezoek in Emmen. Na twee minuten hadden beide ploegen al een keer gescoord. Nog voor rust scoorde NAC de 1-2 en 1-3. Na de rust scoorden Onze Parels nog driemaal, waardoor de wedstrijd in 1-6 eindigde.

NAC O12: vijfde plaats op de Pinkster Cup 2023

NAC O12 sloot het seizoen dit weekend af op de Pinkster Cup 2023 in Eindhoven. De ploeg van Luke Ogbolu verloor één keer, wist drie keer te winnen en speelde twee keer gelijk. Hierdoor eindigde Onze Parels op een vijfde plek.