Sluiten

FC Groningen O21 - NAC 021: 4-1

NAC O21 nam het in competitieverband op tegen de nummer twee: FC Groningen O21. Groningen begon erg agressief in de duels. Het was een slordige eerste helft van beide kanten. Na een overtreding in het strafschopgebied mocht Groningen vanaf elf meter aanleggen voor de 1-0. Kort daarna zette de Groen-Witten ook de 2-0 op het scorebord. Nog voor rust zorgde Dion Jochems voor de aansluitingstreffer, 2-1.

Na rust maakt Groningen al snel de 3-1. In de vijftien minuten daarna krijgen de Geel-Zwarten drie flinke kansen maar verzuimde zij om de aansluittingstreffer te maken. Waar het NAC niet lukte om te scoren lukte het Groningen wel, ze liepen daarmee uit naar een eindstand van 4-1.

Volgende week staat er voor de ploeg van Marvin van der Valk een mooie bekerronde op het programma. Het neemt het op het eigen sportprak heksenwiel in de achtste finale op tegen Almere City.

NAC O18 - Excelsior O18: 6-1

NAC O18 ging thuis op zoek naar de eerste drie punten van de competitie. Het speelde tegen Excelsior Rotterdam O18. In de eerste helft had NAC het betere van het spel, ze controleerde de wedstrijd en creëerde veel kansen. Dit resulteerde al snel in goals. Nog voor het rustsignaal klonk hadden Karim, Chakir, Camiel en Jaydino het net al weten te vinden, 4-0!

Aan het begin van de tweede helft namen de Geel-Zwarten geen gas terug en scoorde Karim zijn tweede van de wedstrijd. Na de 5-0 werd het van beide kanten wat minder en wist Excelsior de 5-1 op het scorebord te zetten. NAC pakte het vervolgens weer op en Jermain besliste de eindstand door nog een keer te scoren, 6-1!

NAC 016 - FC Den Bosch O16: 2-0

Voor NAC O16 stond er een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch O16 op het programma. Met een overwinning zou het over de Bosschenaren heen gaan. In de eerste helft zette NAC de tegenstander vol onder druk. Hierdoor veroverde de ploeg van Anthony Lurling veel ballen en dat resulteerde in twee goede goals. In de tweede helft kreeg NAC nog kansen om verder uit te lopen in de score, maar verzuimde zichzelf te belonen. Onze Parels kwamen verder niet meer in de problemen en wisten de wedstrijd met een 2-0 overwinning af te sluiten.

Excelsior Rotterdam O15 – NAC O15: 2-1

NAC O15 speelde dit weekend al op vrijdag. Het nam het in Rotterdam op tegen de leeftijdgenoten van Excelsior Rotterdam. NAC begon goed aan de wedstrijd en wist de 0-1 op het scorebord te zetten. In de tweede helft draaide de Rotterdammers de wedstrijd om en kwamen op een 2-1 voorsprong. NAC probeerde in de laatste minuten de gelijkmaker te forceren, maar helaas zonder resultaat waardoor de wedstrijd in 2-1 eindigde.

NAC O14 - Dordrecht O14: 3-0

De ploeg van Jens Wirix speelde thuis tegen FC Dordrecht O14. De wedstrijd begon rommelig doordat beide teams druk wilde zetten. Vanuit een standaardsituatie kwam NAC op een 1-0 voorsprong. Daarna was het Noël Clerx die na een goede actie Faris Salem bediende en de 2-0 op het scorebord zette. In de tweede helft kwam er meer rust in het spel van NAC en scoorde ze er nog eentje bij. Door deze 3-0 overwinning klimt NAC naar de eerste plek in de competitie.

Ajax O13 – NAC O13: 3-2

NAC O13 mocht op bezoek in de hoofdstad, waar ze tegen Ajax speelden. NAC creëerde in de eerste helft veel kansen maar wist maar een keer het net te vinden. Daarna weet Ajax twee keer te scoren, maar nog voor rust wisten Onze Parels gelijk te maken, 2-2. In de tweede helft wisten de Amsterdammers de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Ze scoorde uit een corner de 3-2 wat uiteindelijk ook de eindstand zo zijn.

NAC O12 - Den Bosch O12: 6 - 5

NAC O12 speelde net zoals de O16 thuis tegen FC Den Bosch. Het was een slordige eerste helft maar de Bredanaren wisten wel twee keer te scoren. In de tweede helft kregen de Geel-Zwarten meer rust aan de bal en scoorde zij nog vier keer, hierdoor wisten ze met 6-5 te winnen van FC Den Bosch.