Sluiten
9032 wk49.2

N.E.C. O21 – NAC O21: 3-4

Met een voorsprong van zes punten, nog twee wedstrijden te spelen en een beter doelsaldo was NAC al zo goed als zeker van promotie. Wanneer het team van Marvin van der Valk wist te winnen of gelijk te spelen tegen directe concurrent N.E.C. zou promotie naar het hoogste niveau een feit zijn. De wedstrijd begon zeer gelijk opgaand. Beide ploegen creëerden kansen, maar tot minuut dertig leverde dit weinig gevaar op. Toen scoorde de thuisploeg uit een counter de openingstreffer. Ondanks de achterstand rechtte NAC de rug. Via spits Mostapha Rached brachten zij net voor het rustsignaal de stand op gelijke hoogte.

In de tweede helft kwam de ploeg sterk uit de kleedkamers en schoot aanvoerder Aimé Omgba kort na rust zijn team op voorsprong met een weergaloos afstandsschot. Kort hierna verdubbelde de aanvoerder de voorsprong door wederom te scoren. Toen invaller Aïmane Jaddi de score uitbreidde tot 1-4 was de promotie zo goed als zeker. Ondanks dat de thuisploeg nog tweemaal wist te scoren kwam NAC niet in de problemen en sloten zij de wedstrijd winnend af. Dit betekende promotie voor de ploeg van Marvin van der Valk en zij zullen volgende seizoenshelft uitkomen op het hoogste niveau van Nederland.

SC Cambuur O16 – NAC O16: 0-3

De ploeg van Anthony Lurling reisde af naar Cambuur voor het treffen met de hekkensluiter. NAC begon goed en zette de thuisploeg goed onder druk. Hier hadden de Friezen het moeilijk mee en dit leverde veel kansen op voor de bezoekers. Via Mark Romantsov kwam het team op voorsprong. Hierna bleven zij kansen creëren en verdubbelde Rida Rached de voorsprong: 0-2.

De tweede helft begon de ploeg wederom sterk en binnen acht minuten bracht Tuna Kazak zijn team op een 0-3 voorsprong. Hierna creëerden de Bredanaars weinig en op een schot tegen de lat na kwamen zij niet meer in scoringsmogelijkheden. Echter gaven de jongens ook niets weg en sloot NAC O16 de wedstrijd met 0-3 af. Met nog twee wedstrijden, waarvan één inhaalwedstrijd, te gaan zou NAC O16 nog de derde plaats kunnen behalen.

Fortuna Sittard O15 – NAC O15: 2-1

Het onlangs gedegradeerde NAC O15 reisde af naar Fortuna voor het duel met de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard. Helaas kwam het team snel op achterstand: 1-0. Ondanks de vroege achterstand gaf het team niet op bracht aanvoerder Dani Slory zijn team op gelijke hoogte. Net voor rust pakte de thuisploeg de voorsprong terug: 2-1. In de tweede helft slaagden beide teams niet om te scoren en bleef de stand op 2-1 staan.

NAC O12 – FC Eindhoven O12: 16-14

Een wedstrijd met veel kansen over en weer. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en gelukkig trok NAC uiteindelijk aan het langste eind: 16-14.

AZ Alkmaar O11 – NAC O11: 24-3

De ploeg van Roy van Endschot reisde af naar Alkmaar voor het duel met AZ. Ondanks de vele kansen beloonde NAC zichzelf maar driemaal.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3