Sluiten

PEC Zwolle O21 – NAC O21 3-1

Afgelopen weekend reisde NAC O21 af naar Zwolle voor een competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle O21. De ploeg van Robert Molenaar moest winnen om zicht te behouden op lijfsbehoud in Divisie 1. Direct vanaf de start oogde NAC strijdbaar en wisten ze grote kansen af te dwingen. Ondanks dat bleef de ruststand op 0-0 steken. Na zeventig minuten opende de thuisploeg de score. Vervolgens was het verzet gebroken en breidde PEC Zwolle de voorsprong binnen een tijdsbestek van tien minuten uit naar 3-0. In de laatste fase van de wedstrijd wist NAC nog meerdere 100% kansen te creëren, maar slechts één daarvan werd omgezet in een doelpunt. Özcan Yasar strafte een onachtzaamheid in de defensie van de Zwollenaren af, 3-1. Door dit resultaat daalt NAC O21 af naar Divisie 2.

NAC O18 – PEC Zwolle O18 2-3

Ook NAC O18 streed afgelopen zaterdag om lijfsbehoud in Divisie 1 in zicht te houden. Hiervoor moest er gewonnen worden van PEC Zwolle O18. De eerste helft verliep zeer evenwichtig. Beide ploegen kregen kansen om op voorsprong te komen, maar dankzij goede optredens van de doelmannen stond er een ruststand van 0-0 op het scorebord. In het tweede bedrijf werd er wel gescoord. De uitploeg sloeg in de 57e minuut toe, 0-1. Tien minuten voor tijd verdubbelde PEC Zwolle de score. Ondanks de 0-2 achterstand bleef de ploeg van Rogier Molhoek strijdbaar. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachtten. Georrayne Boumann prikte de bal langs de doelman van de uitploeg. Vervolgens deed NAC er alles aan om een gelijkspel af te dwingen, maar werd het geklopt in de counter, 1-3. In de allerlaatste minuut wist Nikolos Gakhokidze nog een doelpunt te maken, maar dit bleek te laat om nog een resultaat binnen te slepen. Hierdoor daalt NAC O18 af naar Divisie 2.

NAC O16 – Alphense Boys O16 8-1

NAC O16 speelde afgelopen weekend een competitiewedstrijd tegen Alphense Boys O16. Direct vanaf de start maakte NAC een sterke indruk. Dit resulteerde in twee vroege treffers. De ploeg gaf het speloverwicht vervolgens niet meer weg. In de loop van de eerste helft scoorde de ploeg van Jasper Somsen nog eens driemaal. Josias Siby was de absolute uitblinker van de eerste helft door viermaal het net te vinden. In de rust vonden er diverse wissels plaats en kregen andere spelers de kans zich te bewijzen. Ook in de tweede helft was NAC trefzeker. Karim Mperanyi en Mohammad El Yafati tekende achtereenvolgens aan voor de 6-0 en de 7-0. Alphense Boys deed nog wel iets terug, maar Gabriel Sarfo tekende uiteindelijk aan voor het slotakkoord en besliste de wedstrijd op 8-1.

RKVV Roosendaal O16 – NAC O15 1-4

De formatie van Robbie Haemhouts oefende afgelopen weekend tegen RKVV Roosendaal O16. NAC had moeite om het spel te maken en kansen te creëren. Echter ging het wel rustten met een 1-2 tussenstand. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. NAC wist nog wel twee doelpunten te maken en de eindstand op 1-4 te brengen.

NAC O14 -Vitesse O14 4-3

NAC O14 trad afgelopen zaterdag aan tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Een slordig begin leidde na tien minuten de achterstand in. Tien minuten later werd het zelfs 0-2 voor de uitploeg. In het restant van de eerste helft was de ploeg van Jens Wirix niet bij machte om de wedstrijd in hun voordeel te draaien. NAC kwam na rust geweldig uit de startblokken en dankzij een ontketende Redwan Fatih kwam het volledig terug in de wedstrijd. Hij nam twee doelpunten voor zijn rekening en bracht daarmee de spanning terug in de wedstrijd. Jort Nelis gaf een gevolg en zette NAC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Als kers op de taart maakte Redwan Fatih zijn hattrick compleet, 4-2. Vitesse maakte het nog spannend door in de slotfase de 4-3 te maken, maar NAC hield stand en boekte hiermee een knappe overwinning op Vitesse.

FC Twente/Heracles O13 – NAC O13 4-2

NAC O13 reisde afgelopen weekend af naar Hengelo voor een competitiewedstrijd tegen FC Twente/Heracles O13. Direct vanaf de start had de ploeg van Sander Wirix moeite met het spel van de thuisploeg. FC Twente/Heracles nam het speloverwicht in handen en zette de ruststand van 2-0 op het scorebord. In de tweede helft was NAC dreigender en creëerde het grote kansen, maar ondanks deze kansen was het de thuisploeg die wist te scoren, 3-0. NAC toonde vervolgens veerkracht en bracht de stand terug naar 3-2. Vanaf dat moment was het alles of niets. Het werd uiteindelijk niets nadat de thuisploeg de 4-2 scoorde.

NAC O12 – OH Leuven O12 3-6

NAC O12 speelde afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen OH Leuven O12. De Belgische opponent kwam al vroeg in de wedstrijd op een 0-3 voorsprong. Deze achterstand kwam de ploeg van Björn Langeveld niet meer te boven. Ze scoorden nog wel driemaal, maar moesten er daarentegen ook drie incasseren. De einduitslag werd beslist op 3-6.

NAC O11 – JEKA O12 13-0 / NAC O11 – Excelsior O11 3-9

NAC O11 speelde twee oefenwedstrijden. De ploeg van Roy van Endschot werd opgesplitst. Ze speelden 8 vs 8 wedstrijden tegen achtereenvolgens JEKA O12 en Excelsior O11.

De ene helft oefende tegen JEKA O12. Veel leuke aanvallen en goed veldspel leidde een eenvoudige overwinning in voor de ploeg van Roy van Endschot. De eindstand werd beslist op 13-0.

De andere acht traden aan tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior. De twee ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. Individuele fouten en duelkracht maakten het verschil in deze wedstrijd. Excelsior won uiteindelijk geflatteerd met 3-9.