NAC O21 – Go Ahead Eagles O21: 4-2

Na de 6-2 in Twente afgelopen weekend wilde NAC O21 zich revancheren. Dit moest gedaan worden tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles. Dit lukte in eerste instantie ook heel aardig. Er werd veel gevoetbald op de helft van de bezoekers en de ene na de andere kans werd gecreëerd door NAC. Hieruit vielen dan ook al snel twee doelpunten. De jongelingen van NAC bleven drukken, waardoor Go Ahead Eagles gebruik kon maken van de ruimtes die er vielen. Na de aansluitingstreffer viel ook de gelijkmaker. Met een gelijke stand gingen de beloftes dan ook aan de thee.

Na rust had de ploeg van Marvin van der Valk het over een hele andere boeg gegooid. Het goede druk zetten bleef gehanteerd alleen ditmaal kreeg de ploeg geen enkele kans tegen. NAC wist nog twee keer te scoren en bij het laatste fluitsignaal konden zij voor het eerst dit seizoen drie punten bijschrijven. Een goede tweede helft zorgde uiteindelijk voor een klinkende overwinning: 4-2.

Sparta Rotterdam O18 – NAC O18: 2-3

Het team van Mounir Azaoum speelde een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Sparta. De leeftijdsgenoten uit Rotterdam begonnen sterk en kwamen al snel op 1-0. NAC gaf niet op en kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer grip op de wedstrijd. De gelijkmaker viel uiteindelijk uit een vrije trap. Met een gelijkspel werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust gebeurde eigenlijk hetzelfde als in de eerste helft. Al snel maakten de Spartanen een doelpunt. De Bredanaars werden gelukkig snel wakker en scoorden vanuit een corner de 2-2. Na de gelijkmaker ging het gelijk tegen elkaar op en kon het beide kanten opvallen. Via verdediger Filip Grabovac viel uiteindelijk de verlossende treffer: 2-3. De Spartanen bleven nog drukken voor de gelijkmaker, maar NAC wist alles tegen te houden en heeft nu zes punten uit twee wedstrijden.

FC Twente/Heracles Almelo O16 – NAC O16: 2-0

Vorige week wist het team van Anthony Lurling de eerste wedstrijd van het seizoen op strijdlust te winnen tegen SC Cambuur. Deze week stond het treffen met FC Twente/Heracles Almelo op het programma. In de eerste helft had NAC in de eerste vijf minuten al twee enorm grote kansen, maar wisten deze niet te prolongeren tot doelpunt. FC Twente/Heracles Almelo had meer balbezit, maar echte kansen werden niet gecreëerd door de thuisploeg. NAC was iets te slordig aan de bal en had het lastig in de omschakeling. Voor rust werd niet gescoord, maar eigenlijk hadden de Bredanaars de voorsprong verdiend.

In de tweede helft was gelijk te merken dat de Tukkers meer druk gingen zetten. Dit deden zij naar behoren, waardoor NAC het moeilijker kreeg. In eerste instantie was weinig aan de hand en de eerste kans van FC Twente/Heracles Almelo werd gepakt door de keeper. De corner die hieruit volgde leverde een goal op voor de thuisploeg. NAC begon meer risico te nemen en ging naarstig opzoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk waren het de gastheren die uit een counter de 2-0 maakten.

NAC O15 – PSV O15: 0-3

NAC O15 mocht het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van PSV. Na de verloren derby in Tilburg vorige week wilden zij zich graag herpakken tegen de Eindhovenaren. Het strijdplan was duidelijk zichtbaar de eerste helft. Veel druk zetten en fel voetballen. Dit werd goed nageleefd en NAC had daardoor licht de overhand in de eerste helft met meerdere kansen. Helaas werd goed gekeept door de Eindhovense keeper, die meerdere malen een doelpunt van de Bredanaars wist te voorkomen. Bij rust was door beide ploegen nog niet gescoord: 0-0.

De tweede helft deden de individuele kwaliteiten van de Eindhovenaren NAC de das om. Vijf minuten na rust scoorde de uitploeg dan ook de 0-1 vanuit een strafschop. De Bredase parels hadden de kans op de gelijkmaker, maar een counter resulteerde in de 0-2. Net voor het laatste fluitsignaal bepaalde PSV de eindstand: 0-3.

Roda JC O14 – NAC O14: 0-7

In Kerkrade mocht de ploeg van Jens Wirix het opnemen tegen de plaatselijke topclub. Na het onnodige gelijkspel tegen Almere vorige week was de ploeg hongerig naar de eerste drie punten. Dit was ook te merken op het veld. Met twee goede individuele acties kwamen de jonge Bredanaars al op 0-2. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon NAC wederom energiek en maakten al snel de 0-3. Het jonge team nam geen enkel moment gas terug en won uiteindelijk met 0-7 van de Koempels. Al met al een goede wedstrijd die door vechtlust en energie sterk gewonnen werd.

NAC O13 – PSV O13: 2-1

Het team van Brian Groeneweg mocht het thuis opnemen tegen het tweede O13-team van PSV. In deze wedstrijd werd knap met 2-1 gewonnen. Na een 0-0 ruststand wist NAC op 2-0 te komen. De enige kans in de tweede helft van PSV resulteert in de 2-1. In de laatste fase van het duel werd niet meer gescoord.

Sparta O12 – NAC O12: 16-4

Evenals NAC O18 mochten de Parels van Luke Ogbolu ook afreizen naar Rotterdam om het op te nemen tegen Sparta. Voor de Bredase jongelingen was dit hun eerste wedstrijd van het seizoen, maar zij wisten helaas niet te winnen. Deze wedstrijd eindigde in 16-4 voor de Rotterdamse jeugd.

NAC O11 – MVV O11: 6-8

NAC O11 mocht het thuis op Sportcomplex Heksenwiel opnemen tegen MVV. Helaas wisten de jonge Parels de punten niet in Breda te houden. In een gelijk opgaande wedstrijd wisten de Maastrichtenaren twee keer meer te scoren dan de thuisploeg. Het hoge druk zetten van MVV resulteerde in dure fouten met balverlies op gevaarlijke plekken. Hierdoor trok MVV de wedstrijd over de streep: 6-8.