Sluiten
fotooverzicht

NAC O21: Promotie naar het hoogste niveau

Onder de leiding van trainer Marvin van der Valk kende NAC O21 een goed seizoen. Vanaf het begin deden zij mee voor het kampioenschap en hebben zij lang op de eerste plek gestaan. In de O21-competitie promoveren de bovenste twee teams en dat was dan ook de doelstelling.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd verloren tegen uiteindelijk de grootste concurrent voor de titel: FC Twente / Heracles Almelo O21. Hierna herpakte het team zich goed en wonnen zij maar liefst zes wedstrijden op rij totdat zij thuis wederom tegen een nederlaag aanliepen tegen de koploper uit Enschede: 0-1. Toen het team uit de drie wedstrijden daarna vijf punten wist te bemachtigen konden zij thuis tegen VVV-Venlo zichzelf verzekeren van promotie. Echter verloren zij deze wedstrijd tegen alle verhoudingen in met 1-2. De week daarop konden de Bredanaars, wanneer zij minimaal een punt zouden behalen tegen N.E.C., zichzelf wederom verzekeren van promotie. Dit werd dan ook gedaan; een 1-0 achterstand werd omgebogen in 1-4. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-4, wat promotie betekende voor de ploeg van Marvin van der Valk.

Kort samengevat was het een zeer naar behoren seizoen voor NAC O21 en mogen zij zich komend seizoen bewijzen op het hoogste niveau.

NAC O18: Promotie net misgelopen

De ploeg van trainer Mounir Azaoum kende een wisselvallig seizoen. In een competitie met acht teams eindigde zij op de vierde plek. De ploeg speelde veertien wedstrijden waarin zij zeven keer aan het langste eind trokken, tweemaal de punten deelden en vijf keer verloren.

Tot op de laatste speeldag was het spannend. De ploeg speelde een thuiswedstrijd tegen FC Groningen, die een gelijk aantal punten hadden, en was slechts drie punten verwijderd van promotie. De bezetter van plaats twee, Sparta Rotterdam, speelde op hetzelfde moment tegen Vitesse. Wanneer de Rotterdammers zouden verliezen en de Bredanaars drie punten zouden bijschrijven zouden Onze Parels promoveren. Helaas eindigde beide wedstrijden in een gelijkspel, waardoor Sparta alsnog aan het langste eind trok.

NAC O16: Handhaving

NAC O16, onder leiding van Anthony Lurling, speelde zichzelf dit seizoen veilig. Doordat veel wedstrijden afgelast werden speelde het team een behoorlijk aantal inhaalwedstrijden. Desondanks wist de ploeg zich te handhaven. In een competitie met acht teams bezetten zij de zesde plaats.

De competitie lag dichtbij elkaar want met vier punten meer had NAC O16 de derde plek bezet. De laatste wedstrijd van het seizoen was de thuiswedstrijd tegen Willem II. Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen waarna een enorm feest losbarstte. In deze wedstrijd was ook de ontwikkeling van de ploeg te zien. De Bredanaars speelden volwassen voetbal en gaven weinig kansen weg. Veel om volgend seizoen naar uit te kijken dus wanneer zij deze lijn weten voort te zetten.

NAC O15: Degradatie

Het team van trainer Sander Wirix was strijdlustig maar kon degradatie helaas niet voorkomen. NAC O15 kenden veel harde werkers en de spelers hebben veel persoonlijke groei doorgemaakt. Aankomend seizoen zullen zij dus een niveau lager spelen, maar NAC O15 zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer terug te keren.

NAC O14: Handhaving

De ploeg van trainer Jens Wirix speelde zich veilig. Van de acht teams behaalden zij de zesde plaats, wat genoeg was voor handhaving. Aankomend seizoen zullen zij dus trachten voor promotie te spelen. Net als bij NAC O15 kenden een veel jongens een goede vooruitgang. Wanneer zij dit voortzetten zou komend seizoen er goed uit kunnen gaan zien voor het team.

NAC O13: Promotie

NAC O13 kende een goed seizoen. Met slechts acht verliespunten uit veertien wedstrijden was het team twee speelrondes voor het einde al verzekerd van promotie. Onder leiding van trainer Brian Groeneweg speelden de Bredase jongelingen attractief voetbal. Zowel aanvallend als verdedigend speelden zij sterk en hadden zij vaak de bovenhand. Aankomend seizoen mogen zij zichzelf dus bewijzen op een hoger niveau.

NAC O12 en O11

NAC O12 en O11 spelen enkel oefenduels en geen wedstrijden in competitieverband. Beide teams kenden wisselende resultaten tegen tegenstanders van verschillende niveaus. NAC O12, onder leiding van Luke Ogbolu, won het gros van de wedstrijden en liep af en toe tegen een kleine nederlaag aan. NAC O11, het team van trainer Roy van Endschot, won en verloor vaak ruim. Grote uitslagen is iets wat je vaker ziet op deze leeftijd.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

footer espn banner