Sluiten

NAC O21 – N.E.C. O21 0-1

De beloftenploeg van NAC trad afgelopen zaterdag aan tegen koploper N.E.C. Het werd een frustrerende middag voor de Bredanaars. NAC, dat in een nieuw 3-5-2 systeem voor de dag kwam, begon goed aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Johan Gabriëls kon dit echter niet uitdrukken in doelpunten waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten. In de tweede helft werd NAC wat slordiger aan de bal en was de ploeg steeds minder dominant aanwezig. Kansen werden nauwelijks tot niet meer gecreëerd. Een kwartier voor tijd hadden de bezoekers aan één kans genoeg. NAC miste een moment van scherpte en N.E.C. profiteerde maximaal door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. Onnodig puntverlies voor NAC O21 dat volgende week een belangrijke uitwedstrijd zal gaan spelen in en tegen Emmen. Beide ploegen staan momenteel respectievelijk op een vijfde en zesde plaats in de competitie. Als NAC wint kan het voorzichtig weer naar boven gaan kijken, maar bij een nederlaag komen de onderste plekken weer gevaarlijk dichtbij.

img 7890

NAC O18 – Willem II O18 1-1

Voor NAC O18 stond zaterdag de derby tegen koploper Willem II O18 op het programma. Op Sportpark Heksenwiel eindigde de wedstrijd in 1-1 waardoor beide ploegen met een punt van het veld stapten. Het was een vrij tamme eerste helft voor NAC dat niet goed aan de wedstrijd begon. De ploeg van trainer Marcel van der Sloot was slordig aan de bal en kon geen vuist maken tegen de Tilburgers. Het was dan ook Willem II dat in de 26e minuut verdiend op voorsprong kwam. Dit was ook meteen de ruststand, waarbij NAC nog van geluk mocht spreken dat Willem II niet verder uitliep. Hoe anders was het spelbeeld in de tweede helft. NAC kwam met een totaal andere instelling het veld op en speelde erg dominant met veel druk vooruit. De Bredanaars kregen controle en werden steeds gevaarlijker terwijl de ploeg zelf nauwelijks tot geen kansen meer weggaf. Na een uur spelen schoot Chakir Chouradi de gelijkmaker binnen in de zestien. Hierna kreeg NAC nog een aantal enorme kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar helaas werd er niet meer gescoord. Gezien het hele wedstrijdbeeld was een gelijkspel terecht, maar toch heerste het gevoel dat er meer in had gezeten voor de talenten van NAC. Komende zaterdag staat er een hele belangrijke uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Beide ploegen staan momenteel met negen punten op een gedeelde laatste plaats in de competitie.

NAC O15 – SC Heerenveen O15 1-1

NAC O15 speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Het was een wedstrijd met een hectische beginfase waar NAC na een kwartier spelen een penalty kreeg en een speler van de bezoekers met rood van het veld werd gestuurd. NAC wist de gouden kans op de voorsprong vanaf elf meter echter niet te benutten. Maar uit de aanval die volgde wist de thuisploeg wel te scoren waardoor NAC met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opzocht. Na rust wisten de Bredanaars het voordeel van een mannetje meer op het veld niet goed uit te buiten. Het was zelfs Heerenveen dat tot twee keer toe een grote kans kreeg op de gelijkmaker. Het had een waarschuwing moeten zijn, maar de bezoekers kwamen uiteindelijk via een vrije trap later toch nog op gelijke hoogte. Het werd een zure middag voor de ploeg van trainer Bjorn Langeveld dat ondanks het puntverlies nog wel op een derde plaats in de competitie bleef staan.

VVV Venlo O14 – NAC O14 1-4

NAC O14 reisde zaterdag af naar Limburg voor het duel met hekkensluiter VVV-Venlo O14. Een wedstrijd die gezien de stand op de ranglijst gewonnen moest worden door de ploeg van trainer Ryan Robinson. Toch was het VVV-Venlo dat heel vroeg in de wedstrijd op een verrassende 1-0 voorsprong kwam. NAC liet zich echter niet makkelijk van de wijs brengen en nog voor rust werd de stand gelijk getrokken via Loek Buczkiewicz, die via een spelhervatting kon scoren. Na rust zorgde een aantal wissels er voor dat NAC nog meer grip op de wedstrijd kreeg. Via twee doelpunten van Yahzion Cardoze kwamen de Bredanaars al snel op een 1-3 voorsprong. Het was Dapheson Sierra die de eindstand op 1-4 bepaalde. Door de overwinning blijft NAC O14 ongeslagen koploper in de competitie.

Sparta Rotterdam O13 – NAC O13 1-2

In Rotterdam wist NAC O13 zaterdagavond met 1-2 te winnen van Sparta O13. De ploeg van trainer Daniel van der Meulen domineerde de wedstrijd volledig en straalde enorm veel energie uit. Na zo’n acht minuten spelen kwam NAC dan ook al op voorsprong via een doelpunt van rechtsbuiten Ahmet Yavuz Kondakci. Uit een spaarzaam moment van Sparta gaven de Bredanaars een corner weg, die gelijk werd binnen gekopt door de thuisploeg. Toch was het NAC dat hierna de wedstrijd bleef domineren en kreeg het nog twee levensgrote kansen die eindigde op de paal en de lat. In de tweede helft was het wederom NAC dat de boventoon voerde en gaf het helemaal niks meer weg. Na een klein uur spelen was het wederom Ahmet Yavuz Kondakci die met een fantastisch schot vanaf zo’n zestig meter de keeper van Sparta verraste en NAC op een verdiende voorsprong zette. Hierna bleef NAC dominant, maar tot een doelpunt kwam het niet meer. Door deze overwinning staat NAC O13 momenteel op een derde plaats in de competitie, twee punten achter koploper PSV. De Bredanaars hebben echter nog wel twee wedstrijden te goed.

NAC O12 – FC Volendam O12 8-12

NAC O12 verloor dit weekend met 8-12 van FC Volendam O12. NAC creëerde goede kansen, maar helaas werden deze niet allemaal benut waardoor Volendam in de wedstrijd bleef. Later in de wedstrijd gaven de Bredanaars de doelpunten te makkelijk weg en wist Volendam de overwinning binnen te slepen.

NAC O11 – De Graafschap O11 11-9

Doordat de velden op het Sportpark van Boeimeer allemaal bezet waren moest NAC O11 uitwijken naar het Sportcomplex van Internos in Etten-Leur. Daar wist het team van trainer Roy van Endschot op een door de weersomstandigheden moeilijk bespeelbaar veld met 11-9 te winnen van De Graafschap O11.

Roosendaal O11 – NAC O11-2 7-2

De jongste talenten van de NAC Jeugdopleiding hadden afgelopen zaterdag een offday in Roosendaal. Er werd met 7-2 verloren.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

espn ontknoping clubads 1366x768