Sluiten

Maar zo werkt het niet. Ik heb de afgelopen week veel brieven, mails en telefoontjes gekregen van diep verontruste, trouwe aanhangers van onze club. Van mensen die altijd alle wedstrijden uit en thuis bezoeken tot en met mensen die ons gewoon een warm hart toedragen. Niet alleen uit Breda, overal vandaan. Ze herkennen het gedrag van onze aanhang niet in de beelden van het uitvak van De Vijverberg.

Wij delen die diepe teleurstelling over wat daar gebeurde. Het doet nog steeds pijn. Dat wangedrag laten we niet over ons heen gaan. Juist omdat zo veel mensen zich hierover tot ons richtten, ook via social media, ga ik hier namens de hele club graag wat dieper in op wat we zoal gedaan hebben en welke maatregelen we nemen.

Omdat er dingen gebeurd zijn die door de KNVB niet getolereerd worden, die ook door ons niet geaccepteerd worden. Het afsteken van vuurwerk, het dragen van bivakmutsen om onherkenbaar te blijven, het gooien van materialen en het vernielen van de eigendommen van anderen: het mag niet en leidt tot serieuze boetes. Tot kosten die wij als NAC graag op een andere manier besteden. En ook het doorgeven van toegangsbewijzen aan anderen mag niet. Degenen die dat doen zijn verantwoordelijk voor de daden van die anderen. Daar waren met name ook de bezoekers uit Lokeren bij.

NAC heeft tot nu meer dan 30 mensen geïdentificeerd die een stadionverbod zullen krijgen. Nog niet alle beelden zijn ontvangen. Zodra die er zijn, zullen ook deze worden geanalyseerd en op basis hiervan zullen nog meer stadionverboden volgen. De kosten voor de vernielingen en de mogelijke boete van de KNVB, zullen worden verhaald op een aantal daders en op degenen die in een latere fase nog herkend worden. Binnen de groep van Lokeren zijn ook een aantal daders geïdentificeerd, daarover wordt met de plaatselijke politie gesproken en ook die zullen de gevolgen moeten voelen.

Vanaf nu zullen supportersbussen enkel vertrekken vanaf het Rat Verlegh Stadion. Voor vertrek zal iedere supporter die wil meereizen een geldig ID-bewijs moeten overleggen. De naam op het ID-bewijs dient overeen te komen met de naam op het ticket. Klopt dit niet? Dan wordt toegang tot de bus ontzegd en reist deze persoon niet mee. Dit om te voorkomen dat kaarten worden doorgegeven aan anderen, zoals bevriende supportersgroepen van andere clubs. Daarnaast zal NAC voorlopig geen ‘eigen’ bussen meer toekennen aan supportersgeledingen anders dan de NAC Supportersvereniging.

Wij bieden onze excuses aan aan de vele supporters die zich op normale wijze gedragen rond uitwedstrijden en zich nu mogelijk de dupe voelen van bovenstaande maatregelen. Het spijt ons die te moeten treffen, maar we kunnen helaas niet anders. Daarnaast dank ik namens onze hele club alle supporters van NAC die zich naar aanleiding van de incidenten in Doetinchem tot ons gericht hebben. Hun brieven, telefoontjes en berichten op allerlei fora sterken ons in de overtuiging dat wangedrag te allen tijde bestreden moet worden. Dat zullen we blijven doen, ook namens jullie.

Wij zijn NAC.

Henk Valk, algemeen directeur NAC Breda.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3