Tegen MVV, dat dertiende stond op de ranglijst, kwam NAC vandaag geen moment in de problemen. NAC speelde dominant voetbal en wist ook de nul te houden. Dankzij doelpunten van Seuntjens, Kotzebue en Van Schuppen werd het uiteindelijk 3-0.

Trainer Edwin de Graaf voerde een aantal wijzigingen door in de basiself, na de wedstrijd van afgelopen maandag. Boris van Schuppen en Vieiri Kotzebue vervingen Pjotr Kestens en Odysseus Velanas. Antonia kampt met een blessure. De Rooij was vandaag zijn vervanger.

NAC begon erg sterk aan de wedstrijd tegen MVV. Al binnen een minuut kreeg het twee grote kansen via Danny Bakker, die meegekomen was voor een corner. Na tien minuten was het opnieuw Bakker die een kans kreeg op de openingstreffer, hij kopte de bal net over het doel na een corner van Haye. In deze eerste tien minuten was NAC een stuk beter dan de bezoekers, was het veel aan de bal en creëerde het enkele kansen.

De minuten daarna bleef NAC veel kansen creëren en hing de 1-0 in de lucht. Via een van de lijn gehaald schot van Azzagari kreeg NAC de grootste kans. Hierna bleef de druk op de defensie van de Limburgers toenemen en uiteindelijk bezweek de verdediging. Na druk zetten op de achterste linie, ontving Haye de bal aan de linkerkant van het veld. De middenvelder gaf een indraaiende voorzet richting Seuntjens en deze bal viel, al dan niet aangeraakt door Seuntjens, in de verre hoek achter doelman Nijhuis.

Na de openingstreffer bleef NAC aanzetten om de score te verdubbelen. Dit lukte binnen drie minuten na het eerste doelpunt. Uit een corner van Thom Haye kopte Danny Bakker de bal door en deze kwam bij Vieiri Kotzebue terecht, die de bal het doel in wist te krijgen. Na deze twee snelle treffers domineerde NAC de rest van de eerste helft en ging het met een fijne voorsprong de rust in.

Al binnen vijf minuten spelen in de tweede helft leek MVV terug in de wedstrijd te komen door een doelpunt van Mitchy Ntelo. Tot opluchting van het Rat Verlegh Stadion, werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Na een uur spelen kreeg NAC nog een aantal grote kansen via onder andere een kopbal van Seuntjens en een geblokt schot van Haye. Ook De Rooij kreeg nog een mogelijkheid na een combinatie met Seuntjens.

Na bijna zeventig minuten spelen maakte NAC de verlossende derde treffer om de wedstrijd in het slot te gooien. Kestens kwam door aan de linkerkant en wist na een goede actie de lage voorzet te geven op Van Schuppen, die de bal achter doelman Nijhuis schoot. Na dit derde doelpunt speelde NAC de wedstrijd vakkundig uit en pakte het de belangrijke drie punten.

Aanstaande dinsdag staat het volgende Avondje NAC alweer op het programma. VVV komt op bezoek in het Rat Verlegh Stadion voor de eerste ronde van het TOTO KNVB Beker toernooi. Tickets voor dit duel zijn te verkrijgen via NACtickets.nl!