Sluiten
hyballah

De 47-jarige Duitser, opvolger van de onlangs vertrokken Robert Molenaar, was in 2020 al eens gedurende vijf maanden trainer in Breda, waar hij populair was bij spelers en publiek, maar moest vertrekken na een verschil van mening met toenmalig technisch manager Tom van den Abbeele.

,,We zijn blij met het aantrekken van Peter’’, aldus technisch RvC-lid Pierre van Hooijdonk. ,,Hij is op dit moment de juiste man op de juiste plaats voor ons.’’ De oud-spits spreekt hier ook namens Peter Maas, die per 1 februari bij NAC aantreedt als technisch directeur. ,,Wij zien bij Hyballa een manier van werken die volgens ons past bij de clubcultuur en bij onze jonge spelersgroep. Ook tijdelijk hoofdtrainer Ton Lokhoff is tevreden met de benoeming van Hyballa’’, aldus Van Hooijdonk.

De meteen beschikbare Duitser is zeer ingenomen met zijn terugkeer: ,,De stad Breda is nooit uit mijn gedachten geweest, dat is bekend, heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Breda, NAC, ik vond het echt bijzonder dat Pierre me belde voor deze functie bij de club’’, aldus Hyballa. ,,Voor nu is het voor mij meteen ‘volle bak’ erop. Het behalen van de play offs is het grote doel en verder komen in de beker is uiteraard ook van groot belang. Ik begin er graag aan, omdat je bij NAC nooit alleen staat in zo’n situatie; je hebt thuis altijd een heel stadion achter je, ik verheug me daar op.’’

Voor Hyballa de eerste keer naar NAC kwam, trainde hij de eerste elftallen van onder meer Rot Weis Essen, Alemannia Aachen en N.E.C. Nijmegen. Na zijn vertrek in 2020 trainde hij onder meer bij het Deense Esbjerg en AS Trencin. Ton Lokhoff en Rogier Molhoek zullen tijdens de wedstrijd tegen TOP Oss nog voor de groep staan. Peter Hyballa zal vanaf zaterdag de scepter zwaaien.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

espn ontknoping clubads 1366x768