Sluiten

In de middag werd er afgetrapt met een openingswoord door projectcoördinator Niemand Buitenspel: Ilse Kleinjan en directeur van de Marlijn Academie Marlène Ruigrok van Houtum. Hierna sprak wethouder Miriam Haagh vol trots over de samenwerking. Vervolgens zijn de verklaringen en diploma’s uitgereikt met daaropvolgend enkele fotomomenten. Niet alleen de deelnemers zijn tijdens de uitreiking beloond, maar ook de aangesloten bedrijven. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje in de NACademy met de aanwezige partijen.  

Het project Niemand Buitenspel biedt jongvolwassenen en volwassenen de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en arbeidsritme op te doen. Deelnemers maken kennis met de wereld van voetbal, beleving, sfeer en saamhorigheid. Gedurende het traject worden met name schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden verricht, in en rondom het Rat Verlegh Stadion. Tijdens de eerste fase van het project, de zogeheten “eerste helft”, worden workshops, cursussen en een praktijkverklaring aangeboden. In het tweede gedeelte van het traject, “de tweede helft”, wordt gekeken naar een stageplaats.

NAC Breda is samen met de MKB-partnerbedrijven Spectrum Multimedia en 3Antonius een samenwerking aangegaan om werkend te leren. Ieder met een eigen doelgroep, met haar uitdagingen en obstakels. Daarom is het des te mooier dat er gekeken wordt naar mogelijkheden om iedereen een persoonlijke kans te bieden om te slagen voor een mbo-praktijkverklaring (voor wie de ROC-Route niet is weggelegd). Dit als doel om waar mogelijk een opstap te bieden naar (betaald) werk.

Op vrijdag 1 oktober vindt er een partnerbijeenkomst plaats. Voorafgaand de wedstrijd NAC Breda – Excelsior. Deze wedstrijd staat in teken van de maatschappelijke activiteiten van NAC Breda, waaronder het project Niemand Buitenspel. NAC Maatschappelijk staat open voor nieuwe partijen die iets kunnen betekenen in het project. Bent u geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op met Ilse Kleinjan, ikleinjan@nac.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3