Rat Verlegh Stadion gedeeltelijk van slot, teleurstelling overheerst

	

Dinsdagavond is tijdens de persconferentie van de overheid bekendgemaakt dat voetbalstadions de  poorten mogen openen. Ook in het Rat Verlegh Stadion geldt, tot onze grote teleurstelling, 1,5m afstand met een maximum bezetting van een derde. NAC zal het stadion openen tijdens de thuiswedstrijden.

Enerzijds zijn wij verheugd weer supporters en sponsoren te mogen ontvangen, anderzijds teleurgesteld in het aantal. NAC was, is en blijft dan ook sterk voorstander van minimaal een 2/3 bezetting, maar uiteindelijk natuurlijk een vol Rat Verlegh Stadion. Gezien de onderzoeken van eerder het seizoen – waar geen besmettingshaarden zijn geconstateerd in voetbalstadions – is het in onze optiek veilig om wedstrijden te organiseren met op zijn minst 2/3 bezetting van het stadion. Financieel is voor NAC een 1/3 bezetting  beter dan een volledig leeg stadion.

Toch heeft NAC de afgelopen periode gebruikt om de diverse scenario’s uit te werken. In het huidige scenario mogen de tribunes van het Rat Verlegh Stadion dus worden ingericht op 1,5m afstand, met een maximum van een derde. Dat wil zeggen dat er ongeveer 6.250 plaatsen te vergeven zijn in het stadion. Dat wil ook zeggen dat wij helaas niet bij iedere thuiswedstrijd al onze seizoenkaarthouders kunnen toelaten. Hiervoor is een voorrangsregeling getroffen. De aankomende periode zullen wij blijven aandringen op het toelaten van op zijn minst 2/3 bezetting.

De Club van 1912 krijgt – zoals altijd en afgesproken in 2015 – een dag voorrang op het claimen van hun stoel. In dit geval kunnen zij vanaf maandag 31 januari 09:00 uur een ticket bemachtigen voor hun eigen vak voor de wedstrijd van 4 februari tegen Roda JC.

Een dag later is het de beurt aan de seizoenkaarthouders die geen lid zijn van de Club van 1912. Vanaf dinsdag 1 februari 09:00 uur hebben zij de mogelijkheid een ticket te bestellen.

Wanneer een seizoenkaarthouder een ticket heeft bemachtigd, sluit hij achteraan in de rij voor het volgende duel. Voor de Club van 1912 geldt dit niet, zij behouden het voordeel dat hen in 2015 gegeven is. Zij kunnen dus in principe ieder duel bezoeken.

Zondag 13 februari neemt NAC het thuis op tegen FC Den Bosch. De ‘kaartverkoop’ voor dit duel zal worden opgedeeld in drie dagen. De exacte data volgen op een later moment, maar onderstaand het proces:
Dag 1: Leden van de Club van 1912.
Dag 2: Seizoenkaarthouders die geen ticket hadden voor NAC – Roda JC
Dag 3: Seizoenkaarthouders die wel een ticket hadden voor NAC – Roda JC

Voorwaarden stadionbezoek
Aan dit protocol hangen een aantal regels en voorwaarden voor het bezoek aan het Rat Verlegh Stadion. Zo geldt onder andere de 3G-regel. Je dient dus een geldige QR-code te kunnen overleggen van een vaccinatie, test- of herstelbewijs (testbewijs niet ouder van 24 uur), tezamen met je ID-kaart. Een dag voor de wedstrijd zal het weer mogelijk zijn voor gevaccineerden en mensen met een herstelbewijs om een bandje op te halen. Zij kunnen op de wedstrijddag gebruik maken van de fastlane, dit om de doorstroom zo soepel mogelijk te laten verlopen en lange rijen te voorkomen.

In het gehele stadion dient anderhalve meter afstand te worden gehouden, tenzij je uit hetzelfde huishouden komt, zij behoeven geen anderhalve meter te houden van elkaar. Tevens is het verplicht om een mondkapje te dragen tijdens verplaatsingen in het stadion. Ga je dus naar de wc of de bar, zet dan tijdens het bewegen door het stadion een mondkapje op. De staantribunes in het stadion mogen worden gebruikt, maar hier geldt ook dat zitten de norm is. Door middel van stickers zal worden aangegeven waar plaatsgenomen kan worden.

De diverse horecapunten in het Rat Verlegh Stadion zijn geopend. Café Beatrix is enkel een afhaalpunt, het Vak G Café is gesloten. Daags voor de wedstrijd krijgen alle supporters een mail met verdere praktische informatie.

Compensatieregeling voor gemiste wedstrijden
Afgelopen zomer stond tijdens de verlengingsperiode van de seizoenkaarten al uitgelegd hoe de mogelijke compensatieregeling zou zijn bij het missen van eventuele wedstrijden. Op nacseizoenkaart.nl stond destijds het volgende:

We compenseren 50% van de gemiste wedstrijden in de vorm van een korting op de aanschafprijs van je seizoenkaart voor 22/23. Mocht het dus zo zijn dat je 6 wedstrijden mist door de COVID-19 maatregelen, krijg je de waarde van drie wedstrijden verrekend als korting op je seizoenkaart voor seizoen 22/23.

Bijvoorbeeld:
Een seizoenkaart kost €200.-. Je mist komend seizoen 6 van de in totaal 19 thuisduels doordat we het stadion niet mogen vullen. Je krijgt van de 6 gemiste duels 50% compensatie. Dit betekent dat je de waarde van 3 duels als korting kan verrekenen op je seizoenkaart voor het seizoen 22/23 . Dit is dan dus 200/19=10,53. 10,53*3=€31,59. Dan is €31,59 de korting die jij verrekend krijgt op je seizoenkaart voor seizoen 22/23.

 

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!