Reacties na afloop van NAC - Jong FC Utrecht


	

NAC won vrijdagavond met 3-1 van Jong FC Utrecht. De ploeg van trainer Maurice Steijn voert hiermee de druk op concurrenten Almere City en De Graafschap op. Een eigen goal van Jong FC Utrecht, Moïse Adiléhou en Sydney van Hooijdonk zorgden voor de Bredase treffers. Na afloop stonden enkele spelers en trainer Maurice Steijn de pers te woord.

Thom Haye

Aanvoerder van vandaag, Thom Haye kreeg ongelukkig de bal op zijn arm waardoor Utrecht een penalty kreeg. "Ik maak geen hands vind ik, maar het is wel hands. Het is een streep van jewelste waar ik voor wegduik en dan komt de bal tegen mijn arm.” Ook zag hij het spel gelukkig omdraaien. "We roepen het over onszelf af, na de rode kaart doen we een stapje terug. Je voelt dat we er niet lekker inzaten, gelukkig konden we dat nog omdraaien. Volwassenheid is nu het belangrijkste in de eindstrijd om promotie."

Sydney van Hooijdonk

Invaller Sydney van Hooijdonk scoorde via een vrije trap de 3-1. Hiermee schreef hij doelpunt nummer dertien op zijn naam. “Goed gevoel weer een half uur gespeeld en een doelpunt gemaakt. Dat geeft het gevoel dat ik weer ken, dat is lang geleden. Vorig seizoen schoot ik er drie op de lat in drie weken tijd, eindelijk weer een doelpunt uit een vrije trap. Ik wil zelf graag weer in de goede flow komen, Mario deed het ook goed. Ik ben blij dat ik twee wedstrijden weer heb kunnen spelen. Het veldspel was niet geweldig vandaag, zeker geen hoogstaande wedstrijd. De drie punten zijn binnen en de strijd om plek twee ligt nog steeds helemaal open."

Maurice Steijn

Trainer Maurice Steijn zag zijn ploeg winnen van en tevens revancheren op het mindere paasweekend. "Ik ben bovenal opgelucht dat we de drie punten over de streep trekken. Ik ben over de eerste helft tevreden maar ben ook zeer kritisch op de tweede. Eerst geven we het weg, maar later pakken we het gelukkig weer op. Ik ben blij dat we ons gerevancheerd hebben op het paasweekend, iedereen was heel erg down na het hele slechte weekend. Na de overwinning tegen De Graafschap hebben we het met pasen helemaal weggegeven. Daarna hebben we met elkaar gezeten en gekeken hoe het anders kan. In de tweede helft leverden we geen strijd en passie, in een andere fase deden we dit wel. We deden onszelf tekort in de eerste helft. We hebben veel gecreëerd en dit geeft ook hoop voor de toekomst. Ik ben blij dat we het weekend goed zijn gestart met een overwinning, nu gaan we kijken wat de andere ploegen doen."

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!