Sluiten

Roel van Zutphen maakte deel uit van een 20-koppige selectie met leeftijdsgenoten die spelen bij verschillende Nederlandse profclubs. Roel was positief verrast door de oproep. “Ik ben normaalgesproken tweede keeper, daardoor heb nog maar weinig wedstrijden gekeept. De laatste weken steek ik in een goede vorm, maar de oproep kwam absoluut als een verassing. De stage werd afgesloten met een oefenwedstrijd tegen België O17 Futures. Hierin moest de 17-jarige doelman echter wel de hele wedstrijd genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Ondanks dat heeft hij deze twee dagen wel als zeer leerzaam ervaren. “Het was een stage vol leermomenten, want je staat met spelers van PSV, Ajax en AZ op het trainingsveld. De trainingen waren van een hoog niveau. Ik vind dat ik me van de goede kant heb kunnen laten zien, dus de trainer zal de naam ‘Roel van Zutphen’ wel in zijn achterhoofd houden.”

Van Zutphen speelt zijn wedstrijden voornamelijk voor NAC O18 onder leiding van Rogier Molhoek. Hierin maakt hij de laatste weken een zeer sterke indruk. Onlangs wist hij tegen PSV O18 de aanvallers lange tijd van een doelpunt af te houden met een aantal magistrale reddingen. Echter ging de uitploeg in de slotfase er toch met de overwinning van door. NAC O18 beleeft tot dusver een succesvol seizoen waarin het in de eerste seizoenshelft een kampioenschap en bijbehorende promotie realiseerde. Hierin had hij geen onbetwiste basisplaats en moest hij zijn plaats vaak afstaan aan Jordan Silva. Sinds de winterstop krijgt hij vaker de kans door wekelijks goed te presteren. Van Zutphen kijkt met veel vertrouwen naar zijn toekomst bij NAC. “Ik ben ervan overtuigd dat ik volgend seizoen vaste doelman van NAC O18 ben. Hierin wil ik mezelf in de kijker spelen om vervolgens binnen twee á drie jaar de aansluiting bij het eerste elftal te vinden.”

Het Futures team is een team voor jeugdspelers die net buiten de definitieve selectie van Oranje vallen. Hierdoor krijgen zij een kans om te bewijzen dat zij in het vervolg wel tot de definitieve selectie behoren.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3