Sluiten

Op achtjarige leeftijd begon Ruben in de jeugdopleiding bij Ajax. Daar doorliep hij de gehele jeugdopleiding. Op 23-jarige leeftijd werd hij voor het eerst verhuurd door de Amsterdamse club. Van januari 2015 tot aan de zomer van dat jaar verdedigde hij ons geel-zwart. In de jaren daarna werd hij verhuurd aan Willem II en FC Utrecht. In 2016 maakte Ruben de overtap naar Slovan Bratislava om twee jaar later in Zwolle terecht te komen. Daar werd hij verhuurd aan De Graafschap. In 2019 stond de rechtsback wederom voor een buitenlands avontuur. Deze keer ging hij naar AS Trencin. Sinds afgelopen zomer is hij transfervrij.

Gedurende zijn periode bij Ajax werd Ruben regelmatig opgeroepen voor de jeugdelftallen van Nederland. Zo speelde hij elf wedstrijden bij Nederland Onder 17 waarmee een jeugd-EK en jeugd-WK speelde.

Ruben Ligeon: “Ik ben blij om weer terug te zijn bij NAC na mijn eerste periode. Het gevoel wat ik in de eerste periode had bij deze club is altijd blijven hangen. Toen NAC belde was de beslissing snel genomen.”

Eric Hellemons: “We zijn erg blij dat we zo snel een rechtsback hebben kunnen vastleggen. Ruben is een ervaren back met veel snelheid, drang naar voren en de drive om zichzelf te blijven verbeteren. Daarnaast kent hij de club door zijn eerdere periode bij NAC en weet dus wat er gevraagd wordt.”

Welkom terug bij NAC, Ruben!

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3