Sluiten

Ieder jaar eindigt de NAC Street League met de finaledagen. Dit jaar stonden deze dagen in het teken van het EK Voetbal en de Olympische Spelen, oftewel ‘het Olympisch EK’. In totaal konden ruim 1200 leerlingen, begeleiders en ouders genieten van deze feestelijke afsluiting.

img 1480

NAC Street League Geertruidenberg

Op woensdagmiddag 5 juni waren de leerlingen uit Geertruidenberg aan de beurt om hun competitie af te sluiten. Onder begeleiding van de Buurtsportcoaches Geertruidenberg hebben zij het afgelopen seizoen zoveel mogelijk punten geprobeerd te scoren, zowel op het veld als daarbuiten. De finaledag werd afgetrapt door Ilse Kleinjan (projectcoördinator NAC Street League), samen met NAC O21-spelers Bram Sloots en Lars Alois van Laere. Nadat de gezamenlijke warming-up klaar was, konden de leerlingen dan echt van start. In tien rondes voetballen en spelen van spellen zijn er verschillende winnaars bepaald. Zo was er een winnaar van de gehele competitie (Vlonder 8), een winnaar van de finaledag (Hoge Waai 7) en een prijs voor het sportiefste team (Ruif 8a).

NAC Junior Street League

Op donderdagochtend kwamen de basisscholieren uit Breda naar P5. Ook zij streden voor de winst van de competitie, de finaledag en de prijs voor het sportiefste team. De NAC Junior Street League is, met ruim 650 leerlingen, de grootste competitie van de NAC Street League. Deze jonge sportievelingen stonden al vroeg klaar voor de aftrap van hun finaledag. Zij werden wederom welkom geheten door Ilse Kleinjan en ditmaal door NAC O21-spelers Chakir Chouradi en Jayden Mendes Delgado. De leerlingen konden niet wachten om na een seizoen lang voetballen, buurtbijdrages leveren en workshops volgen uit te maken wie er met de prijzen vandoor ging. Na het binnenslepen van de laatste punten door te voetballen en spellen te spelen, konden deze prijzen verdeeld worden. Ons SBO bekroonde zich uiteindelijk tot winnaar van de competitie. Het Noorderlicht was de winnaar van de finaledag en De Wildert 2 mocht met de sportiviteitsprijs naar huis.

“Het seizoen liep niet zo soepel, maar we wonnen wel de laatste wedstrijden. Dat leek een klein beetje op NAC,” vertelt leerling Gracie van Ons SBO. "Voetballen en spelletjes spelen vind ik allebei even leuk om bij de finaledagen te doen."

NAC (Ladies) Street League

Donderdagmiddag stond in het teken van de middelbare scholieren en de sfeer was opgewonden en energiek vanaf het moment dat ze aankwamen op het finaleterrein. Na een enthousiaste openingsceremonie barstte de strijd los. De teams zetten hun beste beentje voor, gaven alles in intensieve wedstrijden en spellen om de laatste punten binnen te halen, met supporters die hen luid aanmoedigden. Aan het einde van de dag, na veel spannende momenten en hard bevochten wedstrijden, werden de winnaars bekendgemaakt: De Nassau werd voor de tweede keer op rij kampioen van de competitie, Prinsentuin van Cooth won de finaledag en Stedelijk Gymnasium kreeg de sportiviteitsprijs voor hun positieve en sportieve houding tijdens het evenement.

Partners

De NAC Street League Finaledagen worden mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Breda, European Football for Development Network, Hero, Hoeks Zonwering, Buurtsportcoach Geertruidenberg, De Rooi Pannen, Fontys, Gemeente Geertruidenberg, Get Bright, GGD West-Brabant, Grote Broer Grote Zus, HAEMS Training, IMW Breda, Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda, Novadic-Kentron, UEFA Foundation, JOGG-Breda, K-eet Catering, Breda Aartsen Fruit, Bakkerij van Thillo, Albert Heijn Brabantplein, Lokhoff Productions, Nouwens Transport Breda.

De NAC Street League is een initiatief van NAC Maatschappelijk, in samenwerking met lokale scholen en partners. Het doel van dé straatvoetbalcompetitie is om jongeren te stimuleren tot sport, het sociale welzijn te bevorderen en sociale betrokkenheid te vergroten. Heb je vragen of wil je meer informatie over de NAC Street League? Neem dan contact op via maatschappelijk@nac.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3