Sluiten
fcgroningen nac dominik

Jan van den Bergh keerde vandaag terug van een schorsing en nam meteen plaats op zijn vertrouwde positie als linker centrale verdediger. Ook Aimé Omgba keerde terug na een lichte blessure. Jean-Paul van Gastel kwam tot de volgende basiself: Troost, Lucassen, Martina, van den Bergh, Royo, Garbett, Oldrup Jensen, Staring, Janošek, Omgba, Ómarsson.

Nadat Groningen de wedstrijd opende met een kans klopte daarna NAC tweemaal op de deur. Eerst was het Ómarsson die zijn voet niet goed tegen de bal kreeg. Even later werd een knap schot van Cuco Martina van de lijn gehaald door een verdediger van Groningen.

Groningen was sterker en drong NAC terug. Na twintig minuten spelen moest Tein Troost zich volledig strekken om de openingstreffer te voorkomen. De doelman had een fraaie redding in huis en hield zijn ploeg dus op de been.

Tien minuten voor rust kreeg NAC een reuzenkans om op voorsprong te komen. Jan van den Bergh ging maar eens op avontuur en verscheen plots in het zestienmetergebied van de Groningers. Hij legde de bal goed breed op de inlopende Aimé Omgba. De aanvaller nam het doel van Hidde Jurjus onder vuur, maar de doelman had een goede redding in huis en voorkwam een doelpunt.

Kort na rust legde NAC een goede aanval op de mat, waarbij de bal uiteindelijk bij Boyd Lucassen kwam. De rechtsachter sneed het strafschopgebied in en werd gevloerd door verdediger Peersman. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip: penalty! Dominik Janošek legde aan en schoot, maar Hidde Jurjus wist redding te brengen. Toch kwam NAC wel op voorsprong. De afvallende bal kwam voor de voeten van Matthew Garbett, die een fantastische voorzet in huis had. Hij legde de bal perfect op het hoofd van Manel Royo, die binnenkopte: 0-1!

Daarna was de wedstrijd in evenwicht. NAC probeerde het tempo te vertragen, terwijl Groningen op zoek was naar de gelijkmaker. Na iets meer dan een uur spelen kwam de gelijkmaker er ook. Na een afgeslagen corner kon Marco Rente de bal voorgeven. Johan Hove verlengde de bal en liet Troost kansloos: 1-1.

Na het doelpunt ging de thuisploeg op zoek naar meer. NAC had het lastig en kwam zelf niet veel meer aan aanvallen toe in de slotfase. Er waren nog wel kansen, maar geen doelpunten meer. Zo nam NAC een punt mee uit Groningen.

Aanstaande vrijdag staat de volgende lastige tegenstander op het programma. Dan komt FC Dordrecht op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. Kaarten voor dit duel zijn te verkrijgen via www.NACtickets.nl.