#ThomBlijft Thom Haye voor drie jaar naar NAC

	

NAC en Thom Haye hebben een overeenkomst bereikt over een verbintenis voor de duur van drie jaar. De 25-jarige middenvelder speelde vanaf eind januari op huurbasis voor de Parel van het Zuiden. NAC neemt de geboren Amsterdammer nu transfervrij over van ADO Den Haag.

De eerste club van Thom Haye was AZ. Hier doorliep hij een deel van de jeugdopleiding om in 2014 zijn debuut te maken voor de hoofdmacht van de Alkmaarders. De twee seizoenen die hierop volgde was Haye een vaste waarde voor AZ. In 2016 vervolgde hij zijn carrière bij Willem II. Hier mistte hij in twee seizoenen slechts drie wedstrijden, ondanks dat was hij hier gevoelsmatig niet op zijn plek. Na een jaar voor het Italiaanse Lecce te hebben gespeeld, streek Thom in september 2019 neer in de Den Haag.

Eind januari werd bekendgemaakt dat Thom het elftal van NAC kwam versterken op huurbasis met een optie tot koop. De ervaren middenvelder wist in de acht officiële wedstrijden die hij in het geel-zwart speelde, een goede indruk achter te laten. NAC heeft nu een overeenkomst bereikt met ADO Den Haag en Thom Haye om hem transfervrij over te nemen voor de komende drie seizoenen.

Thom Haye: "Bij mijn komst in januari gaf ik al aan te willen knokken voor dit jonge en getalenteerde team. Zo voelt dat voor mij nog steeds. Ik ben dan ook heel erg blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen. Daarnaast zie ik er erg naar uit om de komende jaren voor onze fantastische supporters te gaan vlammen!"

Tom van den Abbeele: "Wij zijn bijzonder verheugd met de definitieve komst van Thom. Met deze langdurige overeenkomst zetten we voor nu een goede stap in het vormen van de selectie voor aankomend seizoen, maar ook de twee seizoenen erna zijn we verzekerd van zijn diensten. Thom is een rustige, ervaren, maar ook stuwende kracht die veel praat met de jonge spelers binnen onze selectie. Hij heeft de intrinsieke kwaliteit te coachen en sturen op en naast het veld. Dat is natuurlijk ook erg belangrijk."

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!