Sluiten

De deelnemers zullen nieuwe mensen ontmoeten, iets doen voor een ander en hun talent ontdekken. Dat zijn de drie pijlers die Maatschappelijke Diensttijd (MDT) als doelen heeft opgesteld. Vanuit NAC Maatschappelijk wordt van de deelnemers ook stiptheid, inzet, communicatie en samenwerken verwacht.

De eerste speelrondes

Docent Majid Zekhini opende, samen met projectcoördinator Ilse Kleinjan, de eerste speelronde. Zij stelde niet alleen zichzelf en de andere coaches/docenten aan de deelnemers voor, maar ook de deelnemers stelden zich aan elkaar voor. Hierna speelden zij in groepen een dobbelspel om elkaar beter te leren kennen. Na de lunch kregen de deelnemers een rondleiding door het Rat Verlegh Stadion en maakten dus ook kennis met de voetbalclub NAC Breda. Robbie Haemhouts sloot het programma af door samen met de jongeren sportieve oefeningen te doen, iets wat in de komende speelrondes nog vaker terugkomt.

 dsc0553

Een week later was de tweede speelronde. De deelnemers startten met het bepalen van hun kwaliteiten en persoonlijke doelen met behulp van spelelementen. Aan het eind van dit traject kunnen de deelnemers terugkijken op hun doelen en kwaliteiten en nagaan of deze behaald en/of verbeterd zijn. In de middag kwam Robbie weer langs om de jongeren mee te nemen naar zijn sportlocatie, vlakbij het Rat Verlegh Stadion. Hier heeft hij een nulmeting gedaan met hen, om aan het eind weer te kijken of de deelnemers er een gezondere leefstijl aan hebben over gehouden.

Maatschappelijke diensttijd (MDT)

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) wil alle jongeren in Nederland de kans bieden om via een zogeheten MDT-project hun talenten te ontdekken, iets te doen voor een ander en nieuwe mensen te ontmoeten. Dit maakt niet alleen de jongeren sterker, maar ook de samenleving als geheel. MDT is gebaseerd op de visie dat een brede, maatschappelijke oriëntatie voor jongeren en jongvolwassenen bijdraagt aan de vorming van kritische en betrokken burgers.

Meer weten over NAC Impact Makers? Neem dan contact op met Ilse Kleinjan, via ikleinjan@nac.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3