Sluiten
dsc09001

De OPAP ArenA stond van 13 tot en met 15 november in het teken van "Making Football Matter", het thema van deze editie. Op maandag werd de conferentie geopend door Ton Strooband, voorzitter van EFDN. Vervolgens werden de aanwezigen meegenomen in het CRS-beleid van AEK Athene door algemeen directrice Angeliki Arkadi. CRS staat voor Community and Social Responsibility, een onderwerp dat hoog in het vaandel staat bij voetbalclubs die zich actief inzetten voor maatschappelijke thema's, zowel binnen als buiten het voetbalveld.

De driedaagse conferentie bestond voornamelijk uit presentaties, breakout-sessies en rondetafelgesprekken. Op deze manier werd maatschappelijke kennis en expertise gedeeld. River Plate Foundation uit Argentinië presenteerde hoe zij educatie en een gezonde levensstijl bevorderen voor meer dan 90.000 kinderen en families. De Chelsea Foundation toonde hun opleidingsprogramma dat jongeren via onderwijs aan werk helpt, terwijl Big Hearts Community maatschappelijke impact creëert in samenwerking met club-supporters.

Een hoogtepunt was de uitreiking van de "More than Football-award", waarbij Legia Foundation werd erkend voor hun indrukwekkende programma om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. De prijs werd uitgereikt tijdens het More Than Football Award Dinner in het Acropolis museum. De winnaar van de award krijgt niet alleen erkenning voor het meest innovatieve en impactvolle project, maar wint ook een compleet club-ingericht Mini-Pitch System. De Mini-Pitch System is een voetbalveldje dat wordt aangelegd in de regio, waarbij beweging, jeugdontwikkeling en sociale cohesie worden gestimuleerd.

NAC Maatschappelijk dankt EFDN voor de uitnodiging en de waardevolle ervaring. De opgedane kennis en inspiratie zullen ook binnen NAC Maatschappelijk worden ingezet om de samenleving in Breda nog mooier te maken.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235