Sluiten

Wij hebben deze partijen getoetst op basis van de door de RvC, stichting NOAD en de KNVB gestelde criteria. Hierbij moet gedacht worden aan criteria als een gezonde balans tussen lokale betrokkenheid en zakelijke afstand, de voetbalachtergrond, voetbalvisie en het voetbalplan, financiële draagkracht op korte en lange termijn, instandhouding van het gouden aandeel, de statuten en het cultuurhandvest, leiderschap, zekerheid op het gebied van voortzetting en daarmee continuïteit, de herkomst van de financiële middelen, de UBO van de belanghebbenden en hun intenties.

Wij hebben de aandeelhouders de uitkomsten van ons onderzoek gepresenteerd. Op basis daarvan hebben zij ervoor gekozen om hun aandelen te verkopen aan City Football Group. Alle andere partijen, welke zich sinds de start van het verkoopproces kandidaat hebben gesteld, zijn hiervan intussen op de hoogte gebracht en daarbij bedankt voor hun inspanningen.

Met City Football Group, die reeds een langdurige samenwerking heeft met NAC, is deze week overeenstemming bereikt onder het voorbehoud van goedkeuring door de RvC, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda. Daarmee gaat het verkoopproces de laatste fase in en gaan de aandeelhouders en City Football Group er vanuit dat op korte termijn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan worden gestart.

Hoewel u niet van ons gewend bent dat wij op deze manier inzage geven in het verkoopproces, hebben wij gemeend dat nu wel te moeten en te kunnen doen. Tot het bereiken van overeenstemming met City Football Group zijn wij gebonden geweest aan formele kaders waaronder exclusiviteit. Nu hier geen sprake meer van is hopen wij met dit bericht meer duidelijkheid te geven over het spannende verkoopproces tot nu toe. Dit is ook de nadrukkelijke wens van de aandeelhouders die steeds op zoek zijn geweest naar een koper aan wie NAC in goede handen en daarmee met een gerust hart kan worden overgedragen. Naast hun eigen criteria zoals prijs en overnamecondities is dit voor hen altijd een voorwaarde geweest.

Met sportieve groet, Crossminds

 

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3