Velanas schiet frivool spelend NAC langs Helmond Sport

	

NAC heeft de seizoensopener winnend af weten te sluiten. In een attractieve wedstrijd waarin NAC lang de bovenliggende partij was, was het uiteindelijk met 1-0 te sterk voor Helmond Sport. De matchwinner was Ody Velanas, die NAC zeven minuten na rust op voorsprong schoot.

NAC begon vandaag in de te verwachten opstelling. Roy Kortsmit op het doel. Lucassen, Mac Nulty, Velthuis en Di Michele Sanchez vormden de verdediging. Het middenveld bestond uit Plat, Agougil en Banzuzi. Voor de aanvallende dreiging moesten De Rooij, Velanas en Herrmann zorgen.

NAC begon vandaag in de te verwachten opstelling. Roy Kortsmit op het doel. Lucassen, Mac Nulty, Velthuis en Di Michele Sanchez vormden de verdediging. Het middenveld bestond uit Plat, Agougil en Banzuzi. Voor de aanvallende dreiging moesten De Rooij, Velanas en Herrmann zorgen.

NAC startte het duel met attractief voetbal. Er werd hoog druk gezet en bij tijd en wijlen fel de duels ingegaan, wat tot tevredenheid leidde onder de supporters. Na tien minuten wist NAC het spel ook om te zetten in kansen. Onder anderen Herrmann en Velanas waren dichtbij de openingstreffer, maar konden net de trekker niet overhalen.

Toch kregen de bezoekers na een half uur spelen de grootste kans van de eerste helft. Na een overtalsituatie richting het doel van Kortsmit belandde de bal uiteindelijk bij Martijn Kaars, die de bal maar net naast het doel mikte.

Kort voor rust kreeg ook Plat nog een flinke kans, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen. Zo gingen we rusten met dezelfde stand als waar de wedstrijd mee begon: 0-0.

Na rust wist NAC wel de score te openen. Via een hele goede aanval bereikte Plat uiteindelijk eindstation Ody Velanas, die met een droge schuiver het de 1-0 op het scorebord zette. Een hele welkome treffer van de linksbuiten.

Na de openingstreffer nam NAC wat gas terug en creëerde het minder kansen. De verdediging stond goed en gaf weinig kansen weg. De hoeveelheid energie waar NAC vandaag mee speelde begon tegen het einde zijn tol te eisen.

Kaj de Rooij pakte in de 83e minuut zijn tweede gele kaart en moest inrukken. Dat was meteen het startsein voor het slotoffensief van de bezoekers. Robert Molenaar bracht de debuterende Rowan Besselink in het veld voor doelpuntenmaker Ody Velanas. Een verdediger voor een aanvaller dus.

De laatste minuten, met maar liefst zes minuten extra speeltijd, waren billenknijpen voor NAC. The Yellow Army stond op en schreeuwde NAC richting de eindstreep. Het verlossende laatste eindsignaal van scheidsrechter Erwin Blank was dan ook zeer welkom.

De volgende wedstrijd staat maandag 15 augustus op het programma. Dan gaat NAC op bezoek bij MVV Maastricht. De kaartverkoop voor dit duel start komende week op NACtickets.nl. Tot dan!

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!