Sluiten
borisvanschuppen

Allereerst gefeliciteerd. Hoe gaat het nu met je?

Dank je. Het gaat goed. Ik woon nu tijdelijk in Amsterdam, praktisch om de hoek van waar ik revalideer en train. Het is elke dag keihard trainen en je komt steeds dichter bij het moment dat je weer terug naar de groep mag en daar wacht ik eigenlijk op.  

Hoe zien je dagen er nu uit?

Het is nu voornamelijk behandelen, daarnaast ligt de focus op kracht opbouwen en oefeningen voor mijn bovenbenen en bovenlichaam. Maar ook oefeningen op het veld en podotherapie. Dat is dan ongeveer drie tot vijf uur per dag en vijf tot zes dagen in de week. Naast die drie tot vijf uur per dag aan behandelen en trainen moet ik mijn knie ook goed koelen. Dus je bent eigenlijk constant bezig met die blessure en het is heel intensief. Het enige wat soms heel vermoeiend is, is dat je heel graag wilt, maar die knie soms ook zegt dat het even genoeg is. Dan moet je gewoon rust nemen en dat is vooral heel belangrijk, de arbeid-rustverhouding.  

Hoe voelde het om weer voor het eerst op het veld te staan?

Dat is nu inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik voor de eerste keer weer op het veld stond. Nu zit ik toevallig net in een fase dat ik al een week het veld niet meer op ben geweest, omdat ik iets meer reactie had van mijn knie. Dat is ook eigenlijk de eerste keer dat dat is gebeurd, dus het is tot nu toe alleen maar bergopwaarts gegaan en nu heb ik even een kleine drempel. Maar het gaat gewoon heel goed, dus dat hoort er ook een beetje bij. Maar het is gewoon top als je weer lekker kunt voetballen, dat is uiteindelijk toch wat je wilt. Soms denk je als voetballer dat een paar dagen vrij wel lekker is, maar als je deze blessure hebt kom je er wel achter dat voetballen het allerleukste is wat er bestaat, dat is voor mij in ieder geval wel zo. Ik mis op dit moment vooral het trainen met het team en natuurlijk wedstrijden spelen. Ik kan niet wachten tot ik me weer bij het team kan aansluiten. Wanneer dat precies gaat zijn is op dit moment nog niet duidelijk.

Heb je veel steun gehad van je familie en vrienden?

Ja, ik denk dat dat ook wel echt het belangrijkste is voor mij. Ik kom uit een hele goede thuissituatie. Ik heb bijvoorbeeld ook een sportpsycholoog, maar ik merk dat ik die nu minder nodig heb omdat ik altijd bij mijn ouders, zusjes en vrienden terecht kan voor alles waar ik mee zit. Als ik dat niet had, dan was deze periode veel lastiger geweest dan nu.  

Je hebt in je tijd bij NAC eigenlijk altijd wel moeten knokken voor je plek. Zit dat ook in je aard?

Ik heb wel een vechtersmentaliteit, maar het liefst heb je natuurlijk gewoon je plek. Ik ben nu 22 geworden en dat is wel een leeftijd waarbij ik denk dat ik er wel echt moet staan als speler. Ik had eigenlijk een heel goed eerste seizoen. In het begin ging het een beetje op en af, maar op het einde was ik basisspeler. Het tweede seizoen was best wel lastig en in die tijd heb ik ook mijn blessure opgelopen. Ik wil niet zeggen dat ik geluk heb gehad met mijn blessure, maar door mijn blessure heb ik wel een switch gemaakt in mijn hoofd. Misschien moest het wel zo zijn, dat ik nu een stuk sterker word en als ik dan terugkom ben ik fysiek en mentaal sterker. Ik denk dat daar bij mij nog wel wat te halen viel, vooral fysiek gezien. Ik bekijk de blessure dan eigenlijk ook alleen maar positief en ik zie er momenteel niks negatiefs in. Dat klinkt natuurlijk heel raar, maar zo is het wel.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3