Sluiten

Jong AZ

Jong AZ is dit seizoen in goede doen. De ploeg is met de achtste plaats de hoogst genoteerde Jong-ploeg in het klassement. Onlangs wist het op eigen veld met 5-1 te winnen van FC Dordrecht en ook Roda JC werd verslagen (1-0).

De ploeg van hoofdtrainer Leroy Echteld beschikt over veel aanvallend talent. Jayden Addai, ook met regelmaat onderdeel van de wedstrijdselectie van AZ 1, voert momenteel de topscorerslijst aan met negen goals. Met drie assists voor de buitenspeler was hij direct betrokken bij twaalf doelpunten. Ricuenio Kewal (direct betrokken bij elf doelpunten) blijft daar net achter. Ook wacht NAC mogelijk de snelle aanvallers Poku, Van Brederode en Lahdo.

Eerder dit seizoen wist NAC in eigen huis te winnen van Jong AZ. Een penalty en een wereldgoal van Janosek zorgde uiteindelijk voor een 2-1 overwinning.

In de cijfers

Beide ploegen staan aanstaande maandag voor de tiende keer tegenover elkaar. Opvallende statistiek is dat het nog nooit eindigde in een gelijkspel. Vorig seizoen wist Jong AZ met ruime cijfers te winnen (4-0).

NAC

NAC begeeft zich momenteel in een lastige fase. De overwinning in Emmen werd opgevolgd door door gelijke spelen en verliespartijen. Voor NAC zaak om aanstaande maandag deze negatieve reeks te buigen. Dat zal het moeten doen zonder de steun van Vet, Kemper, Leemans, Garbett, Kuijpers en Wernersson. Marijnissen is nog een twijfelgeval voor het duel van aanstaande maandag.

NAC kan wel rekenen op de steun van de Yellow Army. Het uitvak in Wijdewormer is volledig uitverkocht.

Live

De wedstrijd van maandag 26 februari zal live te zijn op het open kanaal van ESPN. Geen ESPN? Volg dan de social media  kanalen van NAC of luister naar het live radioverslag van 076Radio.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3