Sluiten

FC Den Bosch

De Bosschenaren wonnen de laatste twee wedstrijden. Op bezoek bij Jong Ajax en Jong FC Utrecht ging in beide gevallen de volle buit mee terug in de bus naar Den Bosch. Met deze knappe overwinningen zouden zij nog enkele plaatsen kunnen stijgen op de ranglijst.

Topscorer namens FC Den Bosch is Kacper Kostorz met veertien treffers. De huurling van het Poolse Pogon Stettin gaf tevens vijf assists. De pijlsnelle Jaron Vacario, ex-Feyenoord en international van Curaçao, voert het assistenklassement aan met negen assists.

Naast de spits Kostorz huren de Bosschenaren nog vier spelers, waarvan drie uit Engeland. Luke Mbete (Manchester City), Salah-Eddine Oulad M’Hand (Arsenal), en Krisztián Hegyi (West Ham) spelen dit jaar allen in het blauw-wit. 

NAC

NAC behaalde uit de laatste twee wedstrijden één punt. Om zicht te houden op de plaatsen die recht geven op de play-offs heeft NAC de punten hard nodig. Niet alleen MVV hijgt NAC in de nek, maar ook SC Cambuur, VVV-Venlo, FC Emmen en Helmond Sport zijn nog in de buurt.

De lijst met afwezigen werd na het duel met FC Dordrecht helaas iets langer. Nadat Kortsmit al uitviel tegen Jong Ajax zal NAC het ook moeten stellen zonder Tein Troost. De doelman viel afgelopen wedstrijd geblesseerd uit. Ook Leemans, Vet en Kemper zullen ontbreken in de wedstrijdselectie van aanstaande vrijdag.

Met nog vier wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen kan NAC zichzelf in Den Bosch een grote dienst bewijzen. Dan zal het de huid duur moeten verkopen. Een week later staat een thuiswedstrijd tegen Jong PSV op het programma.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3