Sluiten

FC Groningen

Een complete verrassing voltrok zich afgelopen seizoen: FC Groningen degradeerde. In het seizoen 2021/2022 werd de Trots van het Noorden nog twaalfde, maar een seizoen later sloeg het noodlot toe. De Groningers begonnen ook het huidige seizoen wisselvallig en stonden na veertien speelrondes op de veertiende plaats.

Vanaf november begon het te draaien en bleven zij negen wedstrijden ongeslagen. FC Dordrecht onderbrak die reeks in februari met een 1-0 overwinning. Daarna verloor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien geen wedstrijd meer. De laatste zes wedstrijden pakten zij telkens de volle buit met een doelsaldo van negentien doelpunten voor en vijf tegen.

Topscorer namens FC Groningen is Romano Postema. De centrumspits uit eigen gelederen maakte tot op heden zeventien doelpunten. De ploeg heeft ook veel routine met onder andere Hidde Jurjus, Marvin Peersman en Leandro Bacuna. Met spelers als Isak Määtä, Laros Duarte en Johan Hove loopt het over aan kwaliteit.

Met een derde plaats op de ranglijst op slechts een punt achter Roda JC doet FC Groningen nog volop mee in de strijd om directe promotie.

In de cijfers

Editie 90 tussen FC Groningen en NAC. Beide ploegen ontlopen elkaar weinig. FC Groningen telt 32 overwinningen tegenover 29 voor NAC. Een puntendeling kwam 28 keer voor. De laatste keer dat NAC in de Euroborg speelde was in 2018, destijds werd met 5-2 verloren. De meest recente wedstrijd was een spectaculaire. Boy Kemper zorgde in de absolute slotseconde van de wedstrijd voor drie punten.

NAC

Na de nederlagen tegen Roda JC en MVV gaat NAC aanstaand weekend op zoek naar eerherstel. Nog altijd is de ploeg van hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel in volle strijd om de Keuken Kampioen Play-offs te bereiken.

De schorsing van Jan van den Bergh en Patriot Sejdiu zit er weer op en zij zullen dus naar alle waarschijnlijkheid mee afreizen naar Groningen. Voor Fredrik Oldrup Jensen en Aimé Omgba geldt mogelijk hetzelfde, mits zij tijdig fit bevonden zijn.

Verder staan nog altijd dezelfde namen op het blessurelijstje: Clint Leemans, Javier Vet, Sabir Agougil, Adam Kaied en Aïmane Jaddi.

Live volgen

De wedstrijd FC Groningen – NAC is live te bewonderen in de Euroborg. Voor het duel zijn nog kaarten beschikbaar en te bestellen via onderstaande button. Reis jij niet mee af naar Groningen? Dan biedt het open kanaal ESPN ook de mogelijkheid om de wedstrijd te volgen.

Zit je niet voor de tv zondag? Volg dan de social media kanalen van NAC of luister live mee naar het radioverslag van 076Radio.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3