Sluiten
vb mvv nac wm

MVV

De laatste vier competitiewedstrijden is MVV ongeslagen. De Limburgers speelde achtereenvolgens gelijk tegen SC Cambuur, Jong FC Utrecht en FC Emmen. Alle wedstrijden eindigde in 1-1. Vorige week wist de ploeg van hoofdtrainer Maurice Verberne met 0-1 te winnen op bezoek bij TOP Oss.

Koen Kostons is de belangrijkste man in het Maastrichtse aanvalsspel. Naast de zes doelpunten die hij al maakte, gaf hij ook nog eens vier assists. Tunahan Tasci, gehuurd van Fortuna Sittard, volgt hem op met drie goals en drie assists.

In de cijfers

NAC en MVV hebben een lange geschiedenis. Al 84 keer stonden de ploegen tegenover elkaar in een officieel duel. Op 28 september 1948 was de eerste editie. NAC won destijds met 1-4. Van alle wedstrijden wist NAC 34 keer te winnen. MVV telt 26 zeges, 24 keer werden de punten gedeeld. Vorig seizoen verloor NAC in speelronde 2 met 3-1. In de Keuken Kampioen Play-offs won NAC, mede door een weergaloze Ómarsson, met 1-4.

 

 

NAC

De laatste zeven competitiewedstrijden speelde NAC drie keer gelijk, won het vier keer en verloor het één keer. Uit de laatste drie wedstrijden behaalden NAC twee punten en scoorde het slechts twee keer. De ploeg van Jean-Paul van Gastel zal dus naarstig op zoek gaan naar een overwinning en goals.

Zondagmiddag reizen Matthew Garbett en Boy Kemper in ieder niet mee af naar Maastricht. Garbett is met Nieuw-Zeeland op pad en Boy Kemper heeft een schorsing van één duel. Op het nieuwe kunstgras belooft het wederom een spannende partij te worden.

Live volgen

De wedstrijd zal aanstaande zondag live te zien zijn op het open kanaal van ESPN. Geen ESPN? Volg dan de social media kanalen van NAC om op de hoogte te blijven. Of luister mee naar het live radioverslag van 076Radio.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3