Sluiten

FC Dordrecht

FC Dordrecht is weer een ploeg om sterk rekening mee te houden in de Keuken Kampioen Divisie. Na enkele jaren waarin de ploeg zich in de onderste regionen begaf, draaien zij een topseizoen. Mede dankzij een vijftal huurlingen van Feyenoord. Ook werd een investering gedaan om Rocco Shein los te peuteren bij FC Utrecht. In januari werd de pijlsnelle rechtsbuiten Dylan Mbayo nog toegevoegd aan de sterke selectie. De oud-speler van onder andere KAA Gent wordt gehuurd van KV Kortrijk.

Niet alleen op de ranglijst staat FC Dordrecht vierde, ook qua aantal doelpunten voor. Tot op heden maakten zij er al 62. Mathis Suray maakte de meeste (11). Shiloh ’t Zand, Ilias Sebaoui en Rene Kriwak maakten er tot op heden negen. In totaal wisten al vijftien spelers van FC Dordrecht het net te vinden.

De Schapekoppen zijn op dit moment bezig aan een sterke reeks. De laatste verliespartij dateert van begin februari. Ook vorig weekend werd er gewonnen. In eigen huis was FC Dordrecht met 2-1 te sterk voor De Graafschap. Deze reeks zorgt ervoor dat FC Dordrecht zich zo goed als zeker kan gaan opmaken voor deelname aan de Keuken Kampioen Play-offs en zelfs nog een kans heeft om directe promotie te bewerkstelligen. Met nog vijf wedstrijden te gaan, staan zij op zeven punten van plaats twee.

In de cijfers

Voor de 32e keer staan beide ploegen aanstaande vrijdag tegenover elkaar in een officieel duel. De eerste editie dateert van het seizoen 1985/1986 toen NAC met 4-1 wist te winnen. In totaal wist NAC 22 zeges te boeken tegenover vier zeges voor FC Dordrecht. Vijfmaal werden de punten gedeeld.

NAC

Na vier overwinningen volgden twee nederlagen voor de Parel van het Zuiden. Afgelopen weekend rechtte NAC de rug in een lastige uitwedstrijd bij FC Groningen. In de strijd om een Keuken Kampioen Play-off plaats dient ieder punt gekoesterd te worden. Zeker gezien de ploegen die NAC nog altijd in de nek hijgen.

Eerder dit seizoen keek NAC na zeventig minuten op een 2-0 achterstand. Door doelpunten van Janosek en Sejdiu in de slotseconden van het duel wist NAC toch nog een punt mee te nemen uit Dordrecht.

Destijds was dat met onder andere Kortsmit, Leemans en Vet in de basis. Zij ontbreken nog altijd vanwege blessures. Datzelfde geldt voor Jaddi, Agougil en Kaied. Sejdiu ontbreekt vanwege een interne schorsing.

Live volgen

Ook deze wedstrijd beleef je het beste vanuit het Rat Verlegh Stadion. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar en dus naderen we een uitverkocht huis. Klik voor de beschikbaarheid op onderstaande button. Niet in de gelegenheid om naar het Rat Verlegh Stadion te komen? Kijk dan de wedstrijd live op ESPN 4. Geen ESPN? Volg dan de social media kanalen van NAC of luister live mee naar het radioverslag van 076Radio.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3