Sluiten
vb mvv wm

MVV

Voor de winterstop waren de Maastrichtenaren de verrassing van de competitie. De ploeg van trainer Maurice Verberne bezette tot december zelfs de derde plaats. MVV won van PEC Zwolle, speelde gelijk bij Heracles Almelo en klopte ons NAC in eigen huis met 3-1. Na de winterstop vergaat het de ploeg iets minder voortvarend en ziet het NAC tot op een punt naderen. Waar het wederom wist te winnen van koploper PEC Zwolle met 3-2 verloren zij de Limburgse derby in eigen huis van VVV-Venlo met 0-1.

Bij MVV valt het scorend vermogen van de spelers direct op. De getalenteerde Ruben van Bommel voert de topscorerslijst aan met negen goals. Spits Koen Kostons volgt hem op met acht goals. Linkspoot Jarne Steuckers staat momenteel op zeven treffers. Spits Kostons is tevens koning van de assist; hij gaf er reeds vijftien.

NAC

De ploeg van Peter Hyballa doorbrak afgelopen maandag in Eindhoven de negatieve reeks van verliespartijen op bezoek bij jongploegen. Ondanks een achterstand toonde NAC zich strijdbaar en veerkrachtig. Aanvoerder Cuco Martina maakte twee goals in de tweede helft. Hierdoor gingen de punten mee terug naar Breda.

Eerder dit seizoen beleefde NAC een bijzonder lastige avond in Maastricht. Na ruim een uur spelen keken de Bredanaars, mede door een penalty, tegen een 3-0 achterstand aan. Jort van der Sande tekende in de 71e minuut nog voor de 3-1, maar verder dan dat kwam het niet.

Na de uitglijder bij Jong FC Utrecht knokte NAC zich onlangs langs FC Dordrecht en Jong PSV. Hiermee bezet NAC nu de belangrijke negende plaats en maakt het zelfs nog altijd kans op een periodetitel. Ondanks de positieve resultaten heeft NAC nog wel een negatief doelsaldo VAN -2.

Moreno Rutten zal er aanstaande vrijdag nog niet bij zijn. De vleugelverdediger is onfortuinlijk moeten afhaken. Spits Tom Boere is nog altijd geveld door de griep. Ody Velanas is daar onlangs van hersteld, maar het is nog de vraag of hij inmiddels voldoende is aangesterkt.

Een belangrijk duel dus voor NAC aanstaande vrijdag. Voor de ploeg van Peter Hyballa is er alles aan gelegen om de strijd met MVV aan te gaan en het dubbeltje aan de juiste kant te doen laten vallen en aan te blijven haken. 

Periodetitel

NAC maakt dus nog kans op de derde periodetitel, maar is hierin wel afhankelijk van andere ploegen. Momenteel staan Almere City en PEC Zwolle er net iets beter voor. NAC zal allereerst het eigen duel moeten winnen en moet Almere City in eigen huis tegen Jong FC Utrecht punten verspelen. Mocht NAC tweede eindigen na PEC Zwolle zal PEC weliswaar de prijs in ontvangst nemen, maar de toegang tot de Play-offs schuift door naar NAC. Mochten zowel PEC Zwolle als Almere City punten verspelen en NAC weet te winnen van MVV dan ontvangt de aanvoerder het Bronzen Schild.

 

Voor het duel van vrijdag 10 maart zijn nog altijd kaarten te verkrijgen. Klik voor de beschikbaarheid op onderstaande button. 

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

espn new