Sluiten

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met veel sociaaleconomische achterstand. Die kinderen hebben dromen en talenten, maar helaas zijn hun postcode en sociale omgeving meestal de grootste voorspellers van succes. Ze missen een waardevol netwerk, en plekken om de professionele vaardigheden en kennis op te doen die ze in de toekomst nodig zullen hebben. De kansenongelijkheid in het onderwijs neemt toe.

JINC strijdt voor een Nederland waarin een postcode en sociaaleconomische achtergrond niemands toekomst bepalen. Het project ‘Baas van Morgen’ laat zien hoe belangrijk het is om in de talenten van de toekomst te investeren, iets waar NAC graag aan meewerkt.

Op donderdag 23 januari ervaarden Marwa en Walid hoe het is om NAC te leiden. Het tweetal vuurde vragen af op Algemeen Directeur Luuc Eisenga, kreeg een rondleiding door het Rat Verlegh Stadion en werkte mee aan verschillende opdrachten. Zo dachten de leerlingen mee over de inrichting van een supportersvak voor kinderen. Verder hielpen Marwa en Walid de verschillende afdelingen met de voorbereidingen op de TOTO KNVB Beker-wedstrijd tegen PSV.

Met een NAC-goodiebag, een gepersonaliseerd NAC-shirt en kaartjes voor een wedstrijd van De Parel van het Zuiden keerden Marwa en Walid huiswaarts na een dag vol mooie en leerzame ervaringen.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3