NAC Breda NAC Breda 1 Telstar 1963 Telstar 1963 0

INVALLER JETHRO MASHART STIFT NAC NAAR OVERWINNING OP TELSTAR

NAC heeft zaterdagavond een nipte overwinning geboekt op SC Telstar. Invaller Jethro Mashart was de gevierde man in Breda. Na zeventig minuten spelen stiftte de Rotterdammer NAC naar een driepunter. Telstar was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker. Doelman Schendelaar kopte diep in blessuretijd een bal op het houtwerk.

Trainer Maurice Steijn gooide het vandaag over een andere boeg. Tegen de 5-3-2 opstelling van Telstar hanteerde de hoofdtrainer van NAC een aangepaste opstelling met Moïse Adiléhou, die Roger Riera en Colin Rösler versterkte in het hart van de verdediging. Dit ging ten koste van Jethro Mashart, die genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Verder kregen Mario Bilate en Nick Venema weer een basisplaats nadat zij de afgelopen weken met blessures kampten. Mounir El Allouchi zat vandaag niet bij de selectie. De middenvelder staat op het punt vader te worden.

NAC leek in de beginfase nog niet helemaal wakker, toen Bronkhorst de bal in de voeten van Van Doorm schoof. Zijn schot was gelukkig ondermaats en dus werd NAC een vroege achterstand bespaard gebleven.

In de fase hierop volgend deelde NAC wat speldenprikjes uit via Bilate en Van Hooijdonk, maar beide spitsen konden net niet tot een schot komen. Na een half uur spelen was daar dan de eerste grote kans voor NAC. Na een goede actie van Venema kon Immers afdrukken, ware het niet dat hij werd gehinderd door een Telstar verdediger Cagro. Laatstgenoemde leek dit met de hand te doen, maar de bal ging niet op de stip.

Aan het einde van de eerste helft voltrok zich nog een vervelende situatie voor Immers. Na een vervelend moment op slag van rust, keerde Lex Immers de tweede helft niet terug op het veld. Hij werd vervangen door Yassine Azzagari.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Telstar een reuze kans op de openingstreffer. Daniel Adshead stond plots oog in oog met Olij. De goalie zit gelukkig op keepen en hield ook deze keer zijn doel schoon. Niet veel later kreeg NAC twee mogelijkheden om te scoren. Een schot van Bilate kon ternauwernood gekeerd worden door doelman Schendelaar en een kopbal van Van Hooijdonk mistte kracht.

Een dubbele wissel aan de kant van NAC wierp direct zijn vruchten af! De net ingevallen Jethro Mashart werd de diepte in gestuurd door Yassine Azzagari en sneed het zestienmetergebied in. De linksback rondde af met een prachtige stift en zette zo De Parel van het Zuiden op een 1-0 voorsprong!

Het laatste kwartier werd het pompen of verzuipen voor de ploeg uit Velsen-Zuid. Het opportunistische spel werd bijna beloond toen de mee naar voren gekomen doelman Schendelaar de bal uit een corner op de lat kopte. Vlak nadat NAC met de schrik was vrijgekomen, floot scheidsrechter Van der Laan voor het eindsignaal.

De oh-zo-nodig drie punten zijn binnen en NAC kan toe gaan werken naar FC Eindhoven uit.

Karakteristieken
Opstelling

Rat Verlegh Stadion, BREDA

1 NAC Breda
0 Telstar
68' J. Mashart

NAC Breda

1 N. Olij
3 Roger Riera
4 M. Adilehou 66'
24 C. Rosler
11 N. Venema
9 L. Immers 46'
33 T. Haye 87'
20 D. Malone
2 R. Schouten
17 S. van Hooijdonk 66'
42 M. Bilate 90+5'
18 Y. Azzagari 46' 78'
10 H. Dogan
5 Javi Noblejas 90+5'
32 D. Heuvelman
25 A. Kali 87'
23 R. Kortsmit
15 J. Mashart 66' 68'
55 D. McIntosh-Buffonge 66'

Telstar 1963

1 J. Schendelaar
5 R. El Yaakoubi
4 B. Benamar
6 F. Korpershoek 82'
25 S. Pattynama 87'
2 I. Bronkhorst 82'
8 S. van Doorm 86'
28 W. Cagro
10 D. Adshead 73'
9 G. Plet
21 A. Najah
23 C. Dijkstra 86'
17 S. Eendracht
20 A. El Ouazzane
7 R. Fernandes
43 Y. Liesdek 82'
19 R. Sprangers
24 S. Vandermeulen 82'
27 R. Vlijter
15 R. el Idrissi 87'
18 G. van Velzen 73'
16 N. van Wetten
Meer resultaten
Bekijk alle resultaten

Beleef jouw Avondje NAC