Sluiten

De jongeren zijn middels diverse scholen, hulpverlenings- en maatschappelijke instellingen geworven voor dit traject. Veelal omdat zij dreigden uit te vallen of moeite hadden op eigen kracht dit doel te behalen. Het project genaamd Rugdekking is een samenwerkingsproject van de Stichting Schouders Eronder en NAC. Rugdekking draait bij meerdere Betaald Voetbalorganisaties in het land en wordt vanuit de landelijke stichting volledig gesubsidieerd.

dsc01619

In samenwerking met Scorpions Beveiliging is het project in december gestart met acht jonge mannen. Uiteindelijk hebben vijf mannen in de afgelopen twaalf weken de modules voltooid en hebben zij naast een Steward diploma ook een BHV-cursus en een verkeersregelaarsopleiding succesvol afgerond. Tevens hebben zij diverse workshops gevolgd zoals: doelen stellen, jezelf presenteren, leren solliciteren en samen sporten. Om direct de kennis toe te passen in de praktijk, hebben de jongeren stagegelopen tijdens thuiswedstrijden van NAC.  

Naast de begeleiding en opleiding tijdens het project, ligt de kracht van Rugdekking in de langdurige nazorg van de jongeren. Ook worden jongeren, indien zij dit als wens hebben aangegeven gedurende het traject, in contact gebracht met vervolgopleidingen of andere gewenste beroepsgroepen. Dit traject is nu afgerond, maar vanaf deze week wordt alweer gestart met een nieuw project met een groep van ruim tien jongens en meiden. Op deze wijze lukt het NAC en Scorpions Security om maatschappelijke betrokkenheid te tonen door jonge mensen te helpen in hun beroepsontwikkeling en tegelijkertijd nieuwe mensen te werven voor hun beveiligingsorganisatie.  

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

espn ontknoping clubads 1366x768