Danny Bakker strijkt neer in Breda

	

De 26-jarige Bakker komt transfervrij over naar NAC en tekent een contract voor twee jaar met de optie voor nog een jaar. Danny Bakker, die ook als middenvelder uit de voeten kan, wordt in eerste instantie aangetrokken als linker centrale verdediger. 

Danny speelde bij twee amateurverenigingen alvorens hij in 2007 op 12-jarige leeftijd naar ADO Den Haag ging. Hij doorliep vervolgens de gehele jeugdopleiding om in het seizoen 2012/2013 zijn debuut te maken tegen Vitesse. In de seizoenen die daarop volgde kwam hij meer aan spelen toe. In het seizoen 2017/2018 miste hij geen enkel duel. Afgelopen jaar speelde hij voor het eerst in zijn carrière, op huurbasis, voor een andere club: Roda JC. Bij de Limburgers kwam hij tot 29 wedstrijden. In totaal kwam Danny tot 176 eredivisieduels en 31 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Danny maakt nu voor het eerst in zijn loopbaan een definitieve overstap. Door een aflopend contract zat hij sinds juli zonder club en komt dus transfervrij over naar NAC. Danny zal deze ochtend direct aansluiten bij de groepstraining.

Danny Bakker:

"Ik heb ontzettend veel zin om bij NAC aan de slag te gaan. NAC is een schitterende club met een mooie achterban. Ik kan niet wachten om in een vol Rat Verlegh Stadion te gaan spelen."

Eric Hellemons:

"Danny is het type speler dat leiding kan gaan geven aan het team, zeker gezien zijn ervaring en aantal wedstrijden. Daarnaast is hij nog relatief jong en is er dus nog voldoende ruimte om door te groeien. In Danny hebben we de linksbenige centrale verdediger gevonden waar we naar op zoek waren. Hij kan de opbouw verzorgen en zal daarmee van meerwaarde zijn voor het spel dat we willen gaan spelen."

Edwin de Graaf

"Danny is voor ons de linker centrale verdediger waar we al enige tijd naar op zoek waren. Hij beheerst over een uitstekende traptechniek, waarmee hij ons verder kan helpen in de opbouw. Met zijn ervaring kan hij ook de rest van de defensie goed aansturen. Danny heeft een goede persoonlijkheid en is een uitstekende prof. Hij wil altijd hard werken en kan daarmee tevens fungeren als voorbeeldfunctie voor de jonge spelers."

Welkom bij NAC, Danny!

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!